Xiaomi Roborock S5MAX, review dupa 4000m patrati

Xiaomi Roborock S5MAX, review dupa 4000m patrati… dar nu stiu cat de review e… Review-uri mai bune sunt pe net, asta m-a convins pe mine. Il recomand, face curatenie si nu uita! Cu timpul castigat poti sa te uiti la un episod din Breaking Bad sau sa bei un paharel… 🙂

Am avut curajul acum aproape 1 an sa ne comandam un aspirator “robot” cu gandul ca ne scapa de parul de pisica si nisip scos de prin litiera de patroana casei, Mashka. Dupa aproape un an si 4000 metri patrati, 62 ore de functionare si 500 de cicluri pot sa spun ca sunt convins ca aduce valoare in efortul de tine o casa curata. Pe aspirator l-am botezat Vasilica si nu sperie pisica :))

Robot Apirator - Xiaomi Roborock S5MAX, review dupa 4000m patrati

Baterie: Nu s-a terminat niciodata in mijlocul curateniei, daca ar fi fost nevoie s-ar fi dus sa se incarce in timpul jobului de curatenie, s-ar fi incarcat si ar fi terminat treaba. Ca un mexican, munceste, doarme si mai munceste un pic, dar termina treaba. Deci concluzie… nu va faceti grija de baterie, probabil capacitatea de 5200mAH ajunge sa curete o casa de 60-70mp de 3-4 ori la rand, inainte sa fie nevoie de bagat in priza.

Curatenie ca aspirator: Strange bine, nu ca un aspirator clasic, dar indeajuns de bine sa fie ok subsemnatul din zodia Fecioara. Nu prea poate el sa dea in colturi, nu poate sa intre in anumite locuri ca e prea lat… dar pentru covor cu parul scurt, mediu… si parchet (unde e genial) sunt f multumit. Cam 1 data la 5 zile de curatenii sau cand imi amintesc ii golesc “bin-ul”. Pentru operatia asta se poate folosi un aspirator clasic, ca sa nu iti para rau ca sta degeaba… Daca ai etaj poti sa-l setezi ca e cu mai multe etaje si e destul de usor sa-l urci sus si sa-l lasi sa-si faca de cap… initial cand l-am luat nu avea feature-ul, era promis intr-un firmware viitor – a venit si functioneaza.

Curatenie ca mop: functia de mop am folosit-o destul de rar. Pe parchet si gresie curata bine si ar o functie care opreste apa cand da de covor. Nu da cu mopu la fel de bine ca atunci cand da cu aspiratorul… noi nu prea il folosim ca mop.

Cosumabile: sunt 3 consumabile care trebuiesc schimbate. Iti zice softul cand (se bazeaza pe ore de functionare) sau schimbi cand vezi tu ca nu isi mai fac treaba. Peria principala strange pe ea par, se curata destul de usor iar perie laterala fiind din silicon pierde din duritate si nu mai aduna mizeria din lateral. Mai este filtrul care pana acum l-am aspirat cu aspiratorul clasic dar cica se poate spala.. nu l-am spalat inca. Mai e unu care nu l-am inclus ca nu il folosim, carpa de la mop… se gaseste si aia.

Robot Apirator - Xiaomi Roborock S5MAX, review dupa 4000m patrati

Se gasesc pe emag, e plin netu’ de ele!

Aplicatia: e foarte OK, stiu chinezii sa faca software. Am creat un schedule si porneste aspiratorul singur zilnic, curata in hol si in baia unde-i litiera pisicii, iti da raport cand termina… te anunta cand e firmware nou disponibil.. inca nu am ajuns sa vad daca se poate integra si cum s-ar integra cu un smart home. Sa zici “ok google, vacuum living room” ar fi un pic mai de secolu 21 decat sa dai in aplicatie.

De incheiere: stiu ca tehnologia avanseaza si curand o sa vedem aspiratoare care urca si coboara scarile, o sa vedem tot felu de senzori noi la aspiratoarele astea, dar parerea mea este ca Roborock merita din plin banii si parca e ok sa fie de 2 ori mai ieftine decat iRobot…

Sharing is caring

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.