Imobiliarele incotro? Inspre… pl.a

little_house.jpg?

Suna telefonul. TZRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR sau de fapt altfel ca se suna pe mobil. Pe partea cealalta a telefonului o voce sictirita si acra raspunde:

? – Dea…

– Alo, buna ziua, va sun in legatura cu garsoniera din stefan cel mare de langa stadion… mai este valabil anuntul…

La fel de sictirita imi raspunde (voce de barbat care probabil asculta manele si se scobeste in nas la semafor):

– Mda… mai este… vreti sa cumparati?

(Evident ca nu.. noi am sunat sa ne aflam in treaba! vrem sa facem o petrecere si vrem sa stim daca e cineva.. vrem sa pictam pe pereti cu rahat, vrem sa aruncam cu pungi cu apa in dinamovisti… si cu cartofi evident)

– Da, sunt interesat

– Pretul este … 86.000 E. Acceptam si credit…. 36mp, gresie, faianta, apometre…

– Dar este foarte scump… nu aveti si ceva mai ieftin?

– Nu domne asta e trendul pietii… preturile cresc… deci? Programam o vizionare?

– La pretul asta cat dati sa ma deplasez pana acolo?

O? pauza de 10 secunde… si evidentul ton de ocupat. Onanistul a inchis telefonul. Nu avea chef sa vanda. Si asa… comisionul s-i l-a asigurat pe luna aia. Daca mai vinde un apartament de 95 mii euro s-a scos. Poate sa fie sictirit cu toata lumea pentru 7 luni!

Si asta e povestea cu agentiile imobiliare, asta e shmekeria! salti preturile in toamna ca vin studentii de la pro-vincie si poate are chef taticu de cumparat imobiliare. Dupa perioada de varf… se pastreaza trendul. “Vom creste pretul pana nu mai poate nimeni sa cumpere un cacat de apartament”. Te legi la maini si la picioare ca sa stai in 20mp, te bagi la cheltuieli serioase ca sa traiesti in un locsor al tau! Dar… sa nu dam vina numai? pe agentiile de imobiliare. Putem sa ii injuram si pe propietarii hulpavi care vad pretul de la agentie si mai adauga. La randul lor si agentiile o sa isi mai adauge, si iar si propietarii… si tot asa! Avem apartamente mai scumpe ca in Paris… dar noi sa fim fericiti!

Eu o sa imi fac credit, o sa vad cat se aproba… si o sa vanez casuta de vis. Ori doua camere, ori garsoniera… totul e sa am metrou.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.