Foto pe film

La marsul gay am luat si Zenith-ul cu mine. A fost prima oara cand am tras complet manual. Expunere cu un expomentru integrat cu 3 leduri (in mijloc un led verde care spune ca este OK, deasupra si dedesubt 2 alte leduri rosii pentru supraexpus si respectiv subexpus). Filmul folosit nu a fost din cel mai bun (Kodak ULTRA iso 400 c41), 3 role de film expirate de un an, luate de la un coleg de la munca pentru experiment si curiozitate, dar s-a pretat chiar pentru exersat. Mai am 3 role de film pe care am voie sa exersez :D. Daca folositi film expirat rezultatele nu sunt garantate, pot aparea zone in care culorile au luat-o razna, poze psichedelice 😀 (ceea ce urmaream si am fost dezamagit cand am vazut ce a iesit).

Feeling-ul este unic, ceilalti fotografi de la eveniment priveau parca cu admiratie ascunsa, lumea se uita si cred ca isi sopteau: “Zenith din ala are si bunica-miu!” Am avut numai obiectivul “de kit” Helios 58mm/f2 pe aparat.

Iaca ce a iesit:

Sharing is caring

2 comments

  1. Si eu prefer digitalul. Poti verifica compozitia, poti vedea daca mai este nevoie sa mai tragi inca un cadru… Fotografia pe film din cate am auzit iti permite niste mici greseli: poti supraexpune/subexpune si se rezolva in laborator. La digital daca ai supraexpus si ai ars zone… BUH BYE 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.