Ziua IT-ist, noaptea NU

Cat ii ziulica de mare, subsemnatu’ iLL este IT-ist. Adica face si deface bitzi, se lupta cu monstrii din servere, backupeaza, testeaza, sincronizeaza, buteaza, copiaza, fumeaza, baneaza, cripteaza si asa mai departe.

Totul se termina aproximativ la ora 18, cand iLL devine altceva. iLL se transforma, se metamorfozeaza, iLL devine om de comunitate, omu’ din bar, omu’ din lift, omu’ din autobuz si asa mai departe. Noaptea metamorfoza lui iLL este si mai drastica.

Asta noapte am visat ca eram lucrator de tunel la Metrorex si puneam sine pentru metroul care se va face (in viitorul stelar indepartat). Aveam cizme rosii (wtf, rosii?), salopeta verde fosforescent (again… WTF?) si un tarnacop din cauciuc. Imi amintesc ca tunelul incepea de la Romancierilor si trebuia sa il terminam cu o saptamana in urma. Ne-au dat tarnacoape noi din cauciuc ca sa nu stricam sinele existente care le-au descoperit ingropate (de extraterestrii sau de … Iliescu), noi trebuia doar sa dezgropam sinele si sa le refacem suruburile. Puneam sine noi numai in statii.

Am iesit la suprafata sa ne luam apa de la dozator si afara ploua, motiv pentru care nu ne-am mai intors la munca. Ne-am apucat de mers pe jos pana la sediu sa predam tarnacoapele (care cica erau de ultima generatie, usoare si sigure).

iLL nu mai vrea sa mai doarma. Ce cacat de vis am avut! Apropos: asta este tunel full duplex. Din tunelul iluminat vin bitzii, in tunelul intunecat se duc bitzii, exact ca la fibra optica… sau poate asta e o fibra optica 😀

Sharing is caring

5 comments

  1. Liar, liar – esti IT-ist tot timpu, dupa ora 18 mai putin dar tot esti, numa de servere, bitzi, beculete, cabluri, camere tehnice imi povestesti – ce a mai facut x-ulescu de la IT, ce mai face camera tehnica…etc etc…Aaaa si sa nu uitam dupa ora 21-22 cand tot la calculator stai si devii micu blogger IT-ist. So…esti un mic IT-ist all the time nu mai incerca sa ne pacalesti.
    PS: ai ceva cu visele de metrorex, ratb cred ca trebuia sa te faci sofer de ratb, sau lucrator la metrorex…cam multe domnule …

    Lexs last blog post..Mitingu’ lu peste aerian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.