Preotii de sarbatori

Ce politiceni? Ce corupti? Ce probleme nationale, criza si recesiune?

Vine boboteaza si in curand (asta daca nu s-a intamplat deja) veti primi vizite de la divinitate. Sa faceti curat si sa va pregatiti pereti pentru pete noi de aghiasma si busuioc. Sa pupati crucea si sa va lasati botezati impreuna cu casa de tata popa. Eu am o mica problema cu preotii care am impresia ca nu mai fac de ceva vreme asta pentru sufletul enoriasilor. Ii intereseaza doar banii si jeep-ul , burta si cric-ul. Nu o sa zic ca toti preotii sunt asa dar majoritatea… hai sa zicem ca ii intereseaza mai mult portofelul decat un suflet curat. De ce?

Pentru ca nu este “de bun simt” sa sune de 10 ori si sa bata in usa de 9 ori. Nu este corect sa vina 3 popi in aceeasi zi cu botezul si cei din urma sa faca spume ca nu le deschide lumea usa. Nu este corect ca toti banii aia sunt neimpozabili. Nu este corect ca biserica ofera singurele servicii fara chitanta, ma gandesc ca ar fi un fel de shpaga catre divinitate. Ce s-ar intampla daca toti banii pe care ii primeste biserica (care totusi este o institutie) ar fi impozati? Probabil ca s-ar face o clarificare vis a vis de serviciile prestate (botez, nunta si asa mai departe) si nu ai mai plati dupa cum te imbraci si prima impresie pe care o faci regarding portofelul.

M-a pus pe ganduri cand am auzit de la mai multi prieteni ca preotul care a venit cu botezul duminica a luat bani si a strambat din nas ca-s prea putini…

Sharing is caring

5 comments

  1. La mine nu au ajuns preotii, vin si ei in zonele cu interes eventual in blocurile cu 10 etaje. De acolo au ce culege.

  2. E foarte simplu sa scapi de ei

    “Nu sunt ortodox” – gasesti tu: protestant, evreu, budist…

  3. 😀 uite ca la asta nu m-am gandit =))

    de obicei nici nu dau drumul… dar ar fi super tare sa-i testez reactia la muzica =))

    eu as pune mai degraba ceva Amon Amarth… Death in Fire, Gods of War Arise sau Siegreicher Marsch si as da undeva la 50% imediat cum intra in casa. Trebuie sa precizez ca de pe la 20% mie incepe sa-mi vibreze patul 😀 Sa dau la jumate probabil incep sa-i danseze popii organele interne involuntar =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.