GFi WebMonitor

GFI WebMonitor 2009™ boosts employee productivity by giving you complete internet access control to monitor what users are browsing and downloading in real-time. Research by IDC shows that up to 40% of employee Internet access is non-work related. As a network administrator, internet monitoring software provides you the tools that enable you to have complete Internet access control to monitor employees’ web browsing activities and to ensure that any files downloaded are free of viruses and other malware.

Software-ul din titlu al carei descriere pentru corporatii o puteti citi mai sus vine in 2 arome (intr-un final). Aroma principala este GFI WebMonitor 2009 for ISA/TMG si GFI WebMonitor 2009 Standalone, pe cel din urma nu l-am incercat dar cred ca este acelasi rahat impachetat altfel.

Am avut pana acum de 2 ori nevoia sa il updatez, a 2-a oara am facut-o singur, fara ajutorul unui “specialist in GFi”, operatiunea este simpla dar trebuie sa iti iei toate masurile de precautie pentru ca:

– nu ai optiunea de a salva/exporta configuratia
– operatiunea de upgrade fute fara avertismente jocurile MS ISA/TMG, adica ii tranteste 2 restart-uri in perioada upgrade-ului
– configuratiile sunt SQLLite (fisiere cu extensia .DB) si pot sa crape in timp-ul upgrade-ului (de altfel ele crapa si in timpul utilizarii normale)
– alte configuratii pe care nu le-am inteles, un fel de backup, erau in format TXT dar nu le incarca pe astea care erau usor de backup-uri/modificat

Ultimul build imi pare mult mai bun decat ce am avut pana acum, au aparut niste rapoarte foarte utile dar inca astept posibilitatea de a exporta ca in ISA/TMG configuratia intr-un xml sau ORICE format pe care sa-l poti reimporta 😀

Ca addon la ISA Server pare ok dar exista produse mult mai “pe felie”, are cateva chestii care ma enerveaza la culme: sa zicem ca ai de adaugat 10 useri sau IP-uri intr-o politica, bagi ip sau user, apesi pe add si tot asa pana termini ce ai de bagat (poti sa pui si grupuri de AD), daca dai din greseala refresh sau iti crapa Internet Explorer o iei de la capat ca este un buton “Save Configuration” pe care trebuia sa il apesi mai tot timpul :)) Oare cat de greu este sa bagi obiectele cu virgula, un carnat mare si sa dai add si sa le desteleneasca el? (si dupa aia “Save, tripluclick“)

GFI Webmonitor – pagina producatorului.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.