Ultimul bastion al nesimtirii romanesti, fumatul!

De cand s-a anuntat cu legea fumatului in spatiile publice – prin cladirile de birouri, carciumi si altele aplicabile – am vazut multe reactii rautacioase, si mai rautacioase cand de pe 1 ianuarie s-a aflat ca e teapa si nu se aplica, ca a fost o eroare, ca au pierdut nu stiu ce documente, ca a fost frig afara si ca le-a fost rau de la sarmalele prea grase…

Cea mai mare problema de care se plang aia far’ de tigara in gura este aerul infect de prin carciumi, restaurante, baruri, pub-uri. Ca le put hainele dupa, ca ii ustura ochii si ca degeaba se inrosesc ca ei nu se ascund in cires. 100% de acord cu ei dar vina este undeva la mijloc. Ca fumator si pe mine ma deranjeaza alea de mai sus dar vina o au, mai mult de jumate, patronii burtosi care nu pun niste sisteme de aerisire serioase, patronii care au permis fumatul in proportie de 100% la ei in locatie, patronii care nu au creat zone de fumatori si goana dupa clientii fumatori, care din pacate sunt mai multi decat cei far’ de pacat.

Banu’ e ban frate! Daca are bani sa vina in centrul vechi sa manance si sa bea, are bani sa-si ia si detergent sa-si spele hainele!
“un patron burtos”

Nu am gasit loc la fumatori in minunatul City Grill (de exemplu), nu am intrat in sevraj si cred ca orice fumator ar putea sa se alinieze cerintelor acestei legi – sa nu mai fumeze in locuri publice. Daca arde buza, ies afara, fumez si ma reintorc in lumea civilizata. Prin ce tari straine am ajuns nu se fuma in carciumi, toti fumatorii stateau in jurul unei scrumiere, in afara pub-ului, iar pe dinauntru se statea intr-o atmosfera aerisita, toti aveau ochii de-un alb pristin… Quit smoking!

Ultimul bastion al nesimtirii romanesti este fumatul in locurile publice, deranjatul nefumatorilor si lipsa de vointa a fumatorilor sa se lase mai repede de porcaria asta de fumat! In romania avem doar basita asta de problema, care ne face sa dormim agitati si sa ne inghesuim nervosi, cu mutrele sifonate, in traficul satanic din Bucuresti. In timp ce romanii scot ochii fumatorilor in cruciada anti-fumat ghidul bunelor maniere ramane tot necitit iar noi ramanem niste cutre care nu-si vad de farfuria lor. E atat de nasol incat nici politia nu se mai baga….

PS. fumatorii nu sunt ucigasi, nu sunt cei care vor sa va dea cancer, nu sunt rai la suflet. Noi doar mirosim urat… si suntem viciati. Sunt de parere ca fumatul nu e cel mai de rahat viciu pe care-l poti avea, sunat altele si mai deranjante pentru cei din jur. Personal trag de mine sa ma las de fumat, o sa o fac!

Sharing is caring

2 comments

  1. S-a facut anul de cand m-am lasat, fumator de 15 ani si minim 1 pachet pe zi. Si uitandu-ma inapoi nu pot decat sa zic: vai, dar ce idiot am fost….

    PS: nu prea cred ca exista vicii rele decat fumatul. Pentru ca macar celelalte iti produc si niste placeri temporare. Pe cand fumatul e doar o dependenta ce trebuie satisfacuta. bautura-i faina, la loto ai si sanse sa castigi, iar daca te apuci de femei sigur nu regreti. Pe cand fumatul…. bleah…

  2. Interzicerea fumatului in baruri restaurante discoteci, e un lucru bun. Guvernantii nostri destepti au facut o legea proasta care interzicea fumatul doar in parcuri si doar minorilor, mai bine decat deloc. In alte tari mai civilizate e interzis fumatul mai peste tot. Ca fumator intradevar era mai dificil, dar nu sufeream daca ieseam 5 minute la o ora. Am reusit sa ma las de fumat intre timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.