Updates, sper nu singurele pe 2019 (adica sa mai scriu / blog)

De acum aproape un an (vezi data ultimului post) multe s-au întâmplat. Updates, sper nu singurele pe 2019: Uite update la wordpress, uite windows server 2019, uite, uite, uite! Ma tot autentificam pe WP-admin, mai autorizam un comment, mai stergeam spam-ul… si uite asa dupa nshpe luni am pus mana pe condei si m-am scarpinat ca Gheorghe pe scafarlie, cu gandul la banii aia cheltuiti ca sa tin ill.ro (ca domeniu) in picioare. Buni bani, buna cheltuiala.

iLL.ro si Photowalk.ro hostate la tara, pe biti rurali!

2-3 ani buni la actualul job, lucrurile merg, ca la job. Ma salvează din rutina micile challenge-uri care tin pasiunea in viata, ca vorba aia, dacă pasiune nu mai este… ai murit. Ești doar un pasager prin viata, plictisit, care face drumul casa-munca, pentru salariu, ca sa plătești rata, ca sa bagi benzina, sa mănânci, sa ai bani la bere, la restaurant si sa iti faci vacanta, regula! Asa ca atunci cand e vorba de aranjat fire intr-un rack (cableporn) ma bucur ca un copil cand vede cadourile de la mos craciun, atunci cand mai e de șurubarit, orice! Mindfulness fără desene cu creioane colorate… stii ce zic?
Imi place la IT, e departamentul cu cele mai multe posibile probleme dar si cu cele mai multe solutii! Nu mai e spatiu, sterge niste fisiere, nu ai ce sterge, comprima niste fisiere, nu ai ce comprima – mai pune niste disk… Merge prost? Mai pune CPU, RAM, orice, da-i repede sa mearga iar ca uns. Fail? Failover… dupa aceea failback… Ping? No problem! VMotion, Storage VMotion si pune chestia aia peste un Vmware metro storage cluster, e solid!
No ping yet? Vezi pe switch… nu ai switch? Cumpara unu 🙂

Nu te plictisesti la IT! Never!

Lasand jobul deoparte, ca subiect, cu sotia ne-am mutat din Bucuresti, din sectorul 6 unde mai aveau un pic si porneau metroul. Uite alt update important… de care era sa uit, ca m-am luat cu jobul, cu ping-ul, switch-urile, vm-urile s.a.m.d. Mda, postam acum ceva vreme prin decembrie, ianuarie 2018 ca a inceput proiectul casa. Noi ne-am mutat undeva in octombrie 2018 si de atunci numa’ miere, total diferit fata de apartamentul din Drumul Taberei, complet diferit dar nici nu ai cum sa compari. Drumul mai lung pana la munca dar tot intr-o ora ajung. Mutatu’ asta poate sa dea cu pasiuni ciudate, gradinarit, bricolat… factura la gaze, aia la curent… nu ai cum sa te plictisesti la casa, nu ai cum… se pune gheata pe acoperis, cade, rupe aplica de pe terasa… o repari pana iei alta.
E greu prin dezvoltator, imi imaginez cum ar fi fara dezvoltator. Muncitori putini, pretentiosi, scumpi. Meseriasi putini, pretentiosi, scumpi. Orice ai vrea sa faci, 1000 sau multiplu. Vrei put? 3000! Vrei niste troturar in afara de ala din proiect? 1000! Vrei pamant in curte? Exact…
O aventura frumoasa pe care aproape o uiti cand faci primul gratar sau cand ramai fara curent. Te gandesti la altele… ori generator (1000) ori ups (1000) ori stai la lumina lumanarii (1000). Deci… casa e gata, ne-am mutat!

Masina.
Acum 5 ani mi-am luat carnet. Tot acum 5 ani am inceput sa imi iau masina… Acum ca-s la 25 km de centrul Bucurestiului parca este imperios necesar sa mai fie una, inca o benzinara.
Alta pasiune… vibrochene, distributii, simeringe, ulei, filtre, cai putere.
Din 2014 tot cumpar! Poate baga astia metrou si aici :)) dar pana atunci, Negrutza joined, Ceed 2019, bun.

Vb laterz!


Sharing is caring

3 comments

  1. Daca tot te plictisesti…. poate ti-e dor de cabluri trase, cutii si switch-uri montate pe bloc, iarna, cu zapada de 1 metru sau pe alocuri mai mare, si vantul care-ti sufla toata zapada in fata, la sub 0 grade evident.
    Ah, si plus Zapp-ul la ureche… !!! —->> kill SrK :))

  2. @Catala 🙂 Nu mi-e dor bro de tras cabluri pe blocuri, da’ asa daca stai sa te gandesti a fost frumos. Aveam ip public fix!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.