Alergam cu taurii?

pamplona.jpg Bucurie mare pe locuitorii din San Fermin – Pamplona. Au ei un festival arhicunoscut. Cel mai asteptat eveniment evident fuga cu taurii. La ei este o traditie. Fuga se termina cu marea lupta cu taurii… numita si corida.

Intrebarea mea este: DE CE? Cu ce ii distreaza activitatea de a alerga taurii? Pe tauri ii inteleg ca vor sa ii sfartece, sa ii impunga pana ajung in o balta de sange… dar nu inteleg de ce trebuie sa enerveze niste tauri, sa ii alerge 800m pe strazile orasului, iar dupa asta sa ii omoare in corida. Zic ei ca din 1924 au fost omorati de tauri circa 15 oameni, dar cred ca astea sunt cifrele oficiale.

Asta vine dupa ce am vazut niste imagini la munca cu oameni raniti de tauri. ma gandeam ca asta este mandria natiunii, ca asa devin barbati, ca asa isi castiga respectul concetatenilor. La noi in tara se castiga altfel respectul celorlalti. La noi se fura si ne mandrim cu asta, la noi se chinuie animalele dar nu intr-un festival organizat, la noi se bea prin carciumi in timp ce satul este cuprins de ape… Stau asa si imi agit neuronii… protectia animalelor nu are nimic de spus vis a vis de festivalul din Pamplona? Este foarte crud si nu are nici o finalitate din care tragem invataminte. Se face numai pentru distractia oamenilor. Alte activitati idioate: Cock fight… dog fight… etc.

Voi ce parere aveti? Eu zic ca e o traditie idioata…

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.