Canon anunta obiectivul EF-S 18-200 f/3.5-5.6 IS

Pana acum aveam numai variante sigma, tamron (oricum third party-uri). Canon s-a trezit intr-un final si a inceput sa ofere cumparatorilor un obiectiv nou.

Nu mai stam mult la discutii si tragem concluzia ca, Canon a trecut la productia de lentile pentru senzori crop, acest obiectiv inlocuind EF 28-300 de pe Full Frame. Daca cele mai multe aparate foto de la Canon (vorbim de SLR-uri) au crop 1.6 sau 1.3 si in afara de cateva EF-S-uri nu prea avea de unde sa alegi, acum GOOD NEWS! Mi-as fi dorit sa scoata obiectivul asta inainte, cand mi-am luat primul obiectiv pe langa cel de kit! Nikon au un 18-200 cu vr (vibration reduction… un fel de IS mai… de la nikon) dar pe Canon trebuia sa te adresezi third party-urilor.

Acest obiectiv are o plaja focala echivalenta la 29-320mm, facandu-l un zoom versatil alaturi de Image Stabilisation (laudat de cei de la Canon ca ar ajuta cu 4 stopuri).

Elemente de constructie: 16 elemente si 12 grupuri, 6 lame de diafragma, rotunjite. Obiectivul poate folosi filtre de polarizare – nu se invarte elementul frontal in timpul focusului (care este INTERN), distanta minima de focus este 45 cm iar sistemul IS detecteaza automat cand faceti panning si decupleaza stabilizarea pe orizontala! Cantareste 600g si poate fi pus alaturi de recentele camere de la Canon, 50D, 450D, 1000D si altele mai vechi. Filtrele acceptate sunt pe 72mm (ouch, astea-s scumpe!).

Acest obiectiv este lansat inainte Photokina 2008. Go Canon!!!

Sharing is caring

2 comments

  1. Ai idee cand apare pe la noi in tara? Si daca da, la ce pret? 🙂
    Mi-am luat DSLR aproape in acelasi timp cu un prieten, numai ca eu am un 450D cu 18-55, iar el un D60 cu 18-55 si 55-200, si de cand am tras cateva portrete ma obsedeaza tele-ul lui. 18-200 e bun la toate, relativ mic, are si IS, nu stiu optic cat e de generos, insa la o focala de genu ce mai vrem 😀

  2. Nu stiu cand o sa-l aduca si la noi… dar nu cred ca ai mult de asteptat.
    Sfatul meu este sa nu te grabesti si sa studiezi bine ofertele 😀 Poti ajunge sa cumperi ceva la un pret si sa-l vinzi la jumatate peste 6 luni la jumatate de pret ca nu iti mai place.

    Bafta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.