HP d530 USDT – probleme rezolvate

Cu 5-6 luni in urma am intrat in posesia unui sistem HP. Este vorba despre HP d530 USDT, cu un procesor la 2.4Ghz, puteam sa ii pun 512 MB RAM, hard disk pe IDE sau SATA, CD si asa mai departe. Exact configuratia perfecta pentru un PC office dar avea o mica problema.

Dupa cateva minute de functionare intra intr-un standby ciudat, se oprea cu totul, in special cand porneai windows-ul, exact in momentul in care incarca driverele placii video. Putea sa stai linistit in MS-DOS dar fuck! este secolul 21, VREM FERESTRE si moduri grafice!

Dupa google timp de 15 minute am ajuns la o concluzie. Trebuie demontat si vazut condensatorii de pe placa de baza. Exact cum s-a intamplat si la altii, condensatorii electrolitici de pe placa de baza erau umflati. 6 de 1000uF/16V si 12 (parca) 1500uF/6.3V. Nu se merita sa renunt asa ca am fost la un magazin de piese si mi-am cumparat “materialele”. Acum dupa jumatate de an mi-am luat inima in dinti si am scos condensatorii vechi, i-am pus pe cei noi si voilla! It WORKS!!! Inca nu am Ferestre XP (Windows XP) pe el dar ruleaza cu drag Knoppix foarte bine, chiar de pe el scriu acest post. Este o statie SILENTIOASA care mi-a placut enorm. SLIM & SEXY!

Reparatia a costat pana in 20RON (asta daca nu punem la socoteala si manopera, dar nu ma facturez singur ca nu are sens!

Tot ce a fost nevoie: un ciocan de lipit de 20W si niste cositor. Mai am cumparat si un kilogram de rabdare ca este un job migalos…

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.