HP iLO – integrated Lights OUT

Pentru fiecare IT-ist care se respecta exista o dorinta de a nu se mai deplasa pana la server pentru o eventuala operatie (sa zicem restart fortat, instalare sistem de operare).

HP remote management gives you virtual presence, i.e. complete control as if you were in front of servers in datacenters or remote sites. This means you are always in control regardless of server status or location. ILO delivers unique remote management simplicity and agility that lowers operational costs, improves IT productivity and increases system availability.

Asta este motivul pentru care platiti niste bani in plus pe serverele HP, Fujitsu Siemens, Dell si asa mai departe. Acele mici feature-uri la care nici macar nu visam cand instalam primele noastre servere, servere numai cu numele ca in realitate erau niste statii ordinare cu o singura sursa, un singur procesor si un pic mai multa memorie pe langa un hard disk IDE la care nu aveai backup decat daca te mancau degetele sa iti faci un script care sa copieze datele importante undeva in retea la o ora prestabilita.

Astazi am instalat prima oara un sistem de operare de la distanta folosind iLO si trebuie sa marturisesc ca este superb! Nu a mai fost nevoie sa stau in frigul din camera tehnica, in zgomotul de ventilatoare turate. iLO are 2 versiuni, una free of charge (moka) si una pe bani care adauga feature-uri foarte utile.

Versiunea free of charge a lui iLO iti da posibilitatea sa pornesti server-ul remote (ca si cum ai apasa pe buton), sa intri in BIOS-ul server-ului, sa vezi POST-ul (Power On Self Test) si sa restartezi server-ul “de la buton”, astea remote prin interfata WEB!

Cand ai niste bani in cont si vrei sa-i cheltuiesti, dai un ban dar stii ca face. HP iLO Advanced care nu este free of charge, adica trebuie sa impingi banutzi la HP aduce AVANTAJE! Ai acces la feature-urile de la iLO Standard dar ai acces la consola si in mod grafic, poti mapa drive-uri si imagini iso => poti instala sistemul de operare remote + alte feature-uri.

Aici despre HP Integrated Lights OUT, componenta a unui sistem si mai “periculos”, HP Systems Insight Manager.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.