DSLR Lens Baby

Ok, back to photo!

Ieri imi trimite LeX un link cu obiectivul din mijloc. Este vorba despre Lensbaby Composer, care arata extraordinar. Primul LensBaby aparut m-a intrigat si am vrut sa imi cumpar dar mi-am oprit imboldul pentru ca ar fi fost alt obiectiv care ar fi stat pe raft. Cele 3 din imagine (The Composer, The Muse si The Control Freak) tocmai au fost lansate de LensBaby ca produse noi, venind alaturi de optica noua (2 lentile, 1 lentila, plastic – toate 3 la 50mm si pinhole) pentru a ne oferi mai multe optiuni.

Pe partea experimentala este superb de folosit dar ma gandesc ca rezultatele pe care le scoti cu LensBaby poti sa le “experimentezi” si in Photoshop. Cum niciodata the real thing nu va fi surclasat de mimarea in Photosop acum sunt foarte curios sa vad cum este un LensBaby. Am vazut ca are mai multe tipuri de optica (interschimbabila), mai multe diafragme pe care le schimbi manual (adica scoti diafragma cu un tool special si pui alta la loc).

LensBaby au fost inventate de Craig Strong, un fotograf profesionist, care dorea pe digital efectele aparatului foto Holga sau Diana. Mi-ar placea sa incerc un LensBaby dar nu sa-l cumpar :))

Sharing is caring

4 comments

  1. Efectul e interesant dar calitatea e chiar proasta. Totusi e ieftin. Dar mai bine iei un 50mm 1.8.

  2. 10x
    am 50/1,8. sincer nu as arunca banii pe lensbaby (toti mi-au zis ca s-au plictisit repede de el)

  3. am unul pt un minolta pe film si altul pentr pentaxul meu dig. nu m-am plictisit inca dar este foarte greu sa te obisnuiesti cu el.
    recomandare: cauta primul model, cel mai vechi, e f ieftin, f imprevizibil si cel mai haios.

  4. am inteles 🙂
    Cand imi iau inima in dinti ma voi gandi si la primul release!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.