De ce exista prosti? Ca sa avem ce citi!

Lumea lu’ Pacala – ceva de incepe cu b si se termina cu logosfera.

Am citit recent 2 posturi pe un blog al unei femei. Posturile scrise frumos nene, dichisite cu ironii, vorbe alese – parca defilau cuvinte din dex-ul oamenilor destepti, cu tot cu diacritice. Punctuatie perfecta, razboiul perfect, postul perfect pe care il devorezi! Nu am citit pe diagonala si nici nu am comentat cu toate ca as fi avut cateva afirmatii marunte pe ici, pe colo.

V-ati facut idee despre ce indrug aici baliverne? Nu?

Vine un moment in viata oricarui blogher in care isi da seama, are o revelatie asezonata cu cea mai tare si mai falnica erectie. Stie ce este blogosfera, cu ce se mananca si care este mersul lucrurilor. Sunt aia mici, chiuaua, si aia mari, ciobanestii mioritici (nici o asemanare cu ciobanii da?). Mie imi plac matzele si aici vorbesc despre caini, asadar sa revenim la reverectia despre care este vorba. Si-a dat seama, a descoperit adevarul suprem, adevar pe care majoritatea il considera neinteresant. Eu fac parte din ignorantii vis a vis de temele “Ce este blogofera?, Cine conduce blogosfera?, Ce face vecinu?” din simplul motiv ca miserupe. In spatele blogului se ascund oameni, ca doar nu scrie WordPress-ul singur.

Ajungi la Blog & Roll 2 unde s-a adunat toata blogosfera care a avut acces fizic sa ajunga in locatia aia si incepi sa ii vezi cu name-tag-ul in piept. Razboaiele dispar. La suprafata totul este calm, berea se gâlgâie, zambetele devin din ce in ce mai stupide si te intrebi ce i-a facut pe oamenii aia sa isi care maciuci printre fese sau ce i-a facut sa-si umple la refuz frigiderele?

Trece evenimentul si te apuci sa dai click-uri prin readerul de feed-uri. “Obama vs McCain” este aproape peste tot, “Blog & Roll” iar e titrat de toata lumea. Sar peste rahaturile care probabil ne vor carmui intr-un fel sau altul viata (ma refer la alegerile din SUA) si citesc impresii despre karaoke event. Exact la fel ca si mine lumea a fost incantata.

Atunci… unde este problema? De unde apare mancarimea’n cur?

Sa fie oare singuratatea din fata tastaturii? Omul cand este singur o ia razna, asta cred ca a fost motivul pentru care al de sus (nu zoso) a creat femeia. Adam o luase rau pe aratura si tot ce avea gaura el “executa”! Identic si noi blogherii in fata tastaturii, singuri cu tigara intre buze, “executam” pe vreun fraier si deodata POC apar prostii care se sesizeaza, fac bloaga, si se apuca de scris cu dex-ul in fata. Poate toata lumea!

1. Nu iesim indeajuns din casa (si avem timp sa-l ocupam cu 2)
2. Viata nu este doar online (x nu este idiot ca scrie banalitati)
3. Nu trebuie sa ne futa grija de ce-i in ograda altuia (ca scrie 5, 10 sau 200 de post-uri pe zi)
4. Ala care scoate bani si din banalitati este mai productiv decat noi care stam 9 ore la job!

Eu propun sa… nu propun nimic. Mie imi place ca am ce citi! Toti sunteti minunati (in felul special al fiecaruia) iar cu cei care i-am cunoscut as bea oricand o bere si as discuta nonsens-uri!

Pff iar aveti ce citi!

Sharing is caring

4 comments

 1. supararea cand imi vine….

  dar ai (s)pus-o bine – voi tine acest post la categoria “de colectie” (daca-mi dai voie…) — si nu ma lua cu “faci ce vrei…” :))

  Think+

 2. subtil.
  atat de subtil ca nu-mi dau seama daca-i vorba despre mine sau nu.
  inclin sa cred ca da, si-atunci m-as bucura ca alta data sa nu mai faci chestia asta “Nu am citit pe diagonala si nici nu am comentat cu toate ca as fi avut cateva afirmatii marunte pe ici, pe colo.”

 3. Ill, subtil, finut si bine pus punctul pe i. Tentatia de a-ti exprima frustrarile din spatele tastaturii este foarte mare uneori. Cand intalnesti un om face to face, argumentele alea inefabile pe care le scuipai stand comod pe un scaun in fata monitorului nu prea mai ies. Si stii ca si la blog & roll am vazut copii bloggeri care stateau ascunsi prin colturi, plini de timiditate. Si stii doar ca un timid din asta se da zmeu si te injura mai abitir decat altii. Nu cred ca sunt prosti, sunt doar oameni care nu mai au subiecte….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.