Earth Hour – Maine, voteaza Pamantul!

Am scris aici ca pe 28 e ora pamantului, ora in care vom stinge simultan lumina pentru 60 de minute. Aceasta va avea un impact imens, statistic vorbind ne vom putea da seama ce inseamna cele 60 de minute.

votearthhour.org si earthhour.org sunt website-urile miscarii ce va avea loc pe data de 28 martie 2009. Vom stinge lumina timp de o ora. Cred ca daca punem toti umarul din nou vom putea demonstra ca PUTEM face ceva!

Acum sa nu o luati ca atare ca daca stingeti lumina 1 ora veti salva planeta. Trebuie sa constientizam ca situatia e nasoala. Deja s-a anuntat “Code brown” in lumea oamenilor de stiinta. Clima se schimba – in rau – si nu mai este timp de pierdut. Dupa ce constientizam trebuie sa actionam – nu lasa lumina aprinsa intr-o incapere unde nu stai, nu lasa calculatorul deschis aiurea peste noapte, foloseste becuri economice, nu mai zace toata ziua la tv… ETC.

Avem multe de schimbat… dar acum e criza! Maine documentati evenimentul in poze, in filmulete si asa mai departe. Luati lumanari 😀 si faceti fotografii la lumina acestora (sau sex).

La Bucureşti, autorităţile au confirmat stingerea luminilor câtorva clădiri simbolice, precum Ateneul Român, Teatrul Naţional Bucureşti, Primăria municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Muzeul Naţional de Artă, Opera Română, Hotelul Intercontinental şi magazinul Cocor. Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, va stinge iluminatul exterior timp de o oră, începând cu 20.30.

Diminuarea iluminatului în Piaţa Constituţiei va permite voluntarilor WWF să formeze, cu lumânări, numărul 60, simbolul evenimentului. Tot în Piaţa Constituţiei, trupa Sistem va susţine un concert unplugged, iar Astroclubul Bucureşti va monta două telescoape, cu ajutorul cărora doritorii vor putea observa corpuri cereşti a căror vizibilitate este foarte redusa…

Ce face Romania de Earth Hour?

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.