Software-ul care a facut minuni

Aventuri in cripta it-ului.

hdd-capacity-restore

Duminica ce mi-a trecut prin cap? Am zis sa imi instalez scannerul arhaic, da, am un scanner de cand se tragea cu arcu’, o penibila chinezarie plina de praf, pe port paralel (LPT bre!) si fara alimentator – am bricolat eu un cablu cu care ma alimentez din alta sursa.

Drivere oha asa ca a trebuit sa caut ca pe vremea lui Intel Pentium 100 de megaherti drivere ca sa pun rahatu’ in miscare. Am conectat cablurile, am dat dubluclick la mizeria de software de instalare si am asteptat. “The 16 bit subsystem is not responding, you must…” take ciocan & hit the shit. Cum orice problema de IT se poate rezolva cu un restart, am dat un restart dar am avut o mare surpriza – a se citi alta problema care m-a umplut de spume!!!

Dupa restart am reusit sa instalez mizeria, care evident ca nu functiona, dar pe langa bucuria de a nu mai avea un jeg de scanner nu mai aveam nici “STORAGE D:”. Era doar Local Drive D:, evident neformatat. Pfiu, am dat dubluclick si oha “Drive is not formatted, Do you want to format now?” NU, evident ca nu vreau sa formatez!!! Manage drives il vedea de 8gb, in bios avea 33MB si pentru numele lu’ orice zeu… are 1TB. Am instalat partition magic, am incercat un checkdisk, am incercat pe alt sistem. Cuvantul potrivit era “p*|@“, de nici un fel nu am reusit sa il readuc la forma initiala.

Cine poate sa te ajute in cazuri asemanatoare? GOOGLE!!! “ Samsung HD103UJ 33mb” a fost string-ul dupa care am cautat. Nu eram singurul cu problema asta, iar software-ul pe care l-am gasit ca salvarea unei natiuni a fost “HDD Capacity Restore“.

– Uninstall HDD-ul din device manager
– Lansat software-ul
– Selectat hard disk-ul
– Click OK, Click OK
– din nou pe val!

Putem spune ca cele de mai sus sunt utile daca placa de baza si windows-ul raporteaza eronat marimea hard disk-ului, asta daca nu mai este cazul unui update de bios sau alte update-uri de firmware si asa mai departe. In cazul meu nu imi dau seama ce s-a intamplat, de ce nu mi-a mai vazut corect hard disk-ul, de ce a fost nevoie de HDD Capacity Restore pentru a pune iar pe picioare cei 1TB de date. Mentionez ca nu s-au pierdut datele de pe hard disk… motiv pentru care tot ieri am baut Silva Bruna!

PS. Dupa vindecarea bubei am facut backup la tot ce aveam important, pe un hard de 120GB care avea deja label “Backup”. Periodic voi conecta hard disk-ul “Backup” si voi copia datele importante! Ce m-a pus pe ganduri: maxim 120GB de date am eu importante din maxim 1TB. In rest cateva masini virtuale neimportante, backup-ul de la server, documentare, filme, seriale, muzica, jocuri, documentatie, programele si alte rahaturi pe care m-am obisuit sa le tin pe hdd de pe vremea cand un hard de 1GB era considerat mare!

Daca pierdeam datele de pe hard-ul din poveste inseamna ca ramaneam si fara backup la server? :)) Conceptul de “Tripla backup-are in p*|@ mea” din Realitatea are beneficii…

Sharing is caring

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.