Tokina 28-70mm f/2.8 AT-X Pro

Uite ce vanez eu pe eBay de ceva vreme si ma mira scorurile la care ajunge, cu toate ca nu se mai fabrica, cu toate ca…

Tokina 28-70mm f/2.8 AT-X Pro

Ei bine preturile ajung la 250 – 300 lire + transportul care variaza intre 10 si 40 Lire (mai pui pe langa ca-s si rare pentru Canon EF iar multi vanzatori nu trimit in Romania. Obiectivul e foarte laudat pe forumuri si am avut si placerea sa ma joc cu unul, care nu a fost top notch – banuiala este ca a fost scapat in cap cand era mic si s-au deplasat 1-2 lentile ca in stanga era sharp, in dreapta nu prea.

O copie buna, si ingrijita ar trebui sa isi faca propietarul foarte fericit. Este construit ca un tanc si mi-a placut sentimentul atunci cand l-am folosit, in engleza ii spune reliable, in romana ii zice “contruit cu simt de raspundere”. Tot este din metal (nu ma deranjeaza ca este greu), focus rapid – chiar daca nu are USM/HSM, in caz de nu ai ciocan la indemana… O alta sticla care mi-a intarit convingerea ca Tokina rulz este 11-16/2.8-ul care este obiectivul meu preferat, nu este din metal 100% dar e “construit cu simt de raspundere”.

Il adaug la wishlist.

Sharing is caring

1 comment

  1. Mare atentie la exemplarul pe care vrei sa-l cumperi.

    Recent am cumparat unul pentru Nikon (il folosesc pe un crop: Nikon D90) si am marea surpriza sa aibe un back-focus grav (datorita problemei de service Tokina am ajuns pe blogul tau).

    Intr-adevar, sunt obiective bestiale, dar este al 2 lea 28-70 de care, se pare, nu prea am parte (primul pe care l-am avut a fost chiar primul model scos de Tokina – cel mai cel – , cel despre care vb. si Ken Rockwell, are o problema de compatibilitate software cu nikon fabricat dupa 2008). Mai am un 12-24 de care sunt foarte multumit.

    Revenind pe subiect (nu chiar al acestui topic): cat te-a dus pe tine toata treaba cu service-ul la 11-16 pe care il ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.