Metrou Drumul Taberei [stop] Au inceput [stop]

Se pare ca s-au apucat de treaba la metroul din Drumul Taberei…

Saptamana trecuta am vazut niste locuri pe trotuar imprejmuite cu gard, pe care erau niste afise. Nu am citit afisele, am zis ca au de lucru aia de la Apa Nova sau aia de la gaze, sau alti trotuaro-gauritori-asfaltatori. Astazi sa vezi surpriza, la intersectia Romancierilor cu Drumul Taberei au aparut 2 perimetre imprejmuite cu gard, chiar pe langa statia de RATB, una inainte vis a vis de shaormaria CNM iar alta dupa statie, la o aruncatura serioasa de bat. Probabil acolo vor fi gurile de metrou (unde se vor muta boschetarii din zona), asezate inteligent langa shaormarie sa le faca vadu’ bun!

Pe afisul prins de gard scria “Magistrala 5 – Drumul Taberei – pantelimon… etc… Lucrari sondaje geotehnice. Beneficiar Metrorex bucuresti, Executant Astaldi, bla, bla”. Am facut 2 poze cu telefonul, ca e eveniment :))

PS. sunt doar niste lucrari de sondaje geotehnice, dar au inceput ceva. Incrementam valoarea optimismului? Poate pana termin de platit rata la casa termina astia metroul :))

Sharing is caring

7 comments

 1. Mai e o zonă dintr-asta în părculeţul ăla (bine, e mai degrabă loc viran) de la Răzoare. E de bine. 🙂

 2. Am vazut!!!

  Si am mai vazut ca au desfiintat pe la Orizont magazinele alea… si a aparut parca si acolo niste gard :))

 3. Din pacate trebuie sa te anunt ca mai ai de asteptat… Ca sa stii si tu cum sta treaba:
  Lucrarile alea, mai bine zis sondajele geo se fac pentru realizarea studiului de fezabilitate. Dupa studiul asta se face proiectul, apoi executia propriu-zisa. Daca e vorba de studiul geo-tehnic, atunci mai ai de asteptat ceva. Cam 1 an cel putin… pana la inceperea lucrarilor. Eu zic ca vor incepe in 2. 3 ani.

 4. ooo nea’ Mihai 🙂
  Stiu, dar era vorba de primii pasi, dupa studiul asta isi dau seama ce si cum, structura solului etc etc.
  Pana termin de platit creditul se termina de facut metroul si vand la super-pret :))

 5. Cica s-a semnat contractul si va fi gata si pus in functiune in 2014…tare sunt curioasa :)) Daca e vorba de firmele care s-au ocupat de stadion si de pasarela de la Basarab, e posibil sa se faca macar pana in 2015, avand in vedere ca la stadion au lucrat destul de repede. Cu pasarela nu stiu care a fost exact treaba…au inceput lucrarile, au stat asa 3 ani si acum in 2 ani a fost gata. Oricum, 2-3 ani suna mult mai bine decat 10, cat au zis initial. Poate par prea optimista, dar chiar sunt curioasa sa vad cum o sa fie cu metroul asta :))

 6. adi, te rog lumineaza-ne tu, ca vad ca te pricepi, cum e cu constructiile astea. Eu nu am zis ca ma pricep, doar ca lucrez intr-o firma care are ca obiect de activitate si… constructiile. Si in general asta e lantul: SF, proiect, apoi executie. O fi la metrou altfel, nu cunosc detaliile contractuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.