Canon EOS M (Mirrorless nene!)

Dupa o perioada buna de timp in care nu am facut decat sa speculam un “evil” de la Canon, minunea s-a infaptuit. Mirrorless cred ca va inlocui treptat DSLR-ul clasic pentru amatori, va ocupa un segment destul de puternic, cei care nu doresc un aparat foto performant la dimensiuni dinozauriene. Eu cel putin nu vreau sa imi car in vacanta ditai body-ul si lentile care sa-mi rupa umarul, orice DSLR sperie lumea cand iesi pe strada si te alearga daca le faci poze :)).

Canon EOS M imi pare cam urat ca design, Olympus si Sony arata de 10 ori mai bine. EOS M-ul aduce a compacta… Indiferent de design-ul body-ului au inghesuit un senzor APS-C de 18 megapixeli (cam la fel ca 7D-ul meu), hibrid, care impreuna cu obiectivele STM vor aduce rezultate bune pe partea de filmare. ISO pana la 12800 (25600 cu boost), metering in toate modurile posibile 🙂 si in acelasi body de compacta au pus si un display tactil.

EOS M a fost lansat cu 2 obiective: EF-M 22 f/2 STM si EF-M 18-55 IS. Aditional avem si un blit, EX 90 si un adaptor pentru EF (care pastreaza toate functiile de pe obietivele EF). Ca specificatii este https://ill.ro/wp-admin/post.php?post=9056&action=edit&message=10destul de potent… vezi aici, iar din hands-on-urile de pe web nu pot decat sa imi doresc si eu unu sa-l butonez ca articolul asta e un fel de apa de ploaie ca sa scriu si eu ceva… 🙂

Ia de pe feeder hands-on in limba romana!

Sharing is caring

6 comments

 1. Merge si cu EF-S 🙂
  Pe adaptor e patratzelu alb!!! E foarte tare!
  Daca are senzor APS-C nu vad de ce nu ar merge EF-S-urile, tot ce face adaptorul ala este sa mareasca distanta dintre montura si senzor ca sa poata si obiectivele EF/EF-s sa focalizele ca omu’!

  E o investitie buna daca ai nevoie si ai o galeata de obiective ef/efs

 2. Nu neaparat o galeata, dar orice deselerist simte din cand in cand nevoia de ceva mai mic. Eu de exemplu as imperechea jucaria asta cu un EF 50mm f/1.8 II fara blitz la ocazii simple, mic dar fara rabat de calitate. Abia astept sa ma joc cu unul.

 3. Initial entuziasmat. Apoi ….lent. Dezamagitor de lent. Asta pe lentile mici, pe cele clasice pina folcalizeaza imbatranesti.
  Sorry Nex 7 rules. Varianta asta s-a anscut deja batran (lent). Astept urmatoarea generatie.

 4. Oare de ce focalizeaza greu pe lentilele EF(s)?
  Din punct de vedere al senzorului asta este cel mai “dotat” ca este APS-C, restul de camere far’ de oglinda sunt crop 2x…

  … oricum nu imi voi cumpara o camera mirrorless in viitorul apropiat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.