Boxe de calculator: alea vechi sau altele noi?

In 2001 sau 2002 mi-am cumparat de la un magazin de cartier, cred ca este vorba de 2A computers (erau undeva prin Piata Iancului), un set de boxe 2.1 facute de o firma laudata pentru monitoare CRT pe vremea aia. Este vorba despre Targa iar seria boxelor este SPK41Q. Calitate germana cica, facute in China evident… acum 2-3 ani am observat ca satelitii nu se mai aud egal, nu prea mai poti compensa din balans, asa ca am legat subuferu’ in paralel cu 2 boxe care zaceau prin casa – culmea tot targa dar 2.0. Am rezolvat problema… temporar.

Cand omu’ nu are ce face isi cauta de lucru, eventual chiar isi face de lucru.

Am inceput sa caut pe net sisteme 2.0, ceva cu lemn, ceva mai decent si m-am hotarat sa-mi iau Edifier R1600T. Comanda la CEL.ro, la Mediadot… nu este pe stoc nicaieri in Romania si dupa ce am vorbit cu Royal Computers aka distribuitorul unic, am aflat ca nu o sa mai aduca acest produs.

Am cascat ochii si la Microlab si scumpii Behringer, chiar m-am uitat sa-mi cumpar 2 boxe Sony SS B1000 pe care sa le conectez la un amplificator separat… mult prea mult timp liber de omorat, nu? Din cautari am ajuns chiar la sisteme serioase, amplitunere old-school, boxe 3way, 100W / canal, vecini nervosi…

Ca ma mananca surubelnita, am demontat SPK41Q, calitate germana si am schimbat toate condensatoarele. Se aud ambele canale, se aud clar si decent. Mizeria asta de 11-12 ani e ca noua, nu mai dau banii pe prostii 🙂 deocamdata! “Subwoofer-ul” are un difuzor de 25W, satelitii sunt cu difuzoare de 5W, sursa este 12V/2A deci cam 24W, banuiesc ca undeva sub 20W de RMS sunt de ajuns pentru o camera de Drumul Taberei. Cheltuiala – 20RON.

Edifier mai aveau un sistem, R1900T II, dar iar – nu este de gasit in Romania! Daca apare vreo super ocazie ma incalt cu un sistem 2.0 de pus pe birou, mai ales alea pe care nu le pot avea ca nu-s pe stoc si nu le da nimeni pe ocazii.

Edifier R1600T Plus: Review rusesc 1, aditional inca unul, review rusesc 2.

Sharing is caring

1 comment

  1. Hi! Can you tell me what is the microcircuit amplifier used in right bar in your photo? I can see clearly. It’s look like om8341ef, but I can’t find any info about this circuit. On left bar which with regulators used the OM8383S circuit. May be you can look on you old photo with better resolution? Or you still have this bundle)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.