Sigma, me gusta Sigma!

Sigma_18-35mm_f1.8Primul meu obiectiv Sigma a fost 50-150mm/2.8, cred ca era prima generatie. L-am folosit foarte mult, upgrade-ul de la un Tamron 28-200 a fost binevenit, mai ales ca a fost primul obiectiv cu autofocus “HSM”. L-am comparat foarte mult cu cele de la Canon care erau de 2 ori mai mari si mai grele si de 3 ori mai scumpe. Prin trusa mai e un Canon 50/1.8, un Tamron 17-50, un 70-200/f4 IS, cateva Tamron-uri Adaptall (28/2.5, 135/2.5, 500/8) si un Tokina 11-16, adica o tocanita de producatori!

Japonezii astia fac treaba buna! Daca lasi deoparte prejudecatile ca third party-urile sunt inferioare poti obtine rezultate excelente, totul este sa nu te grabesti cand achizitionezi echipament foto. Citeste review-uri, vezi daca ai service autorizat, vezi ce garantie ofera producatorul, informeaza-te suficient pentru o alegere buna.

Sigma sunt inovatori, se poate vedea din cei 50 de ani de experienta.

Au lansat destul de recent un obiectiv care pentru CROP este EXCELENT. Este vorba despre Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM, in review-uri a iesit foarte bine si totusi e 1.8, cam cel mai rapid zoom pentru aps-c. Mi-ar placea sa-l am in trusa!  DXOMark spun ca “Although it is unlikely a user would buy several full-frame wide-angle lenses specifically for an APS-C format camera, the fact remains that the Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM is an outstanding performer optically. The performance rivals that of Canon’s 24-70 f/2.8L II lens”.

Inca ceva care ii face inovatori – serviciul de schimbare a monturii  (care se lauda ca este cea mai montura, aliaj cupru-zinc, foarte caltitativo-rezistenta). De cate ori ati vrut sa sariti in tabara cealalta si v-ati gandit ca trebuie sa schimbati TOATE obiectivele? Nu ar fi fost misto sa poti schimba doar montura?

Aditional – poti sa-ti cumperi o jucarie cu care sa-ti calibrezi obiectivele – Sigma USB Dock. Poti sa le faci upgrade de firmware, sa le calibrezi singur… tu, acasa! In cazul in care ai un obiectiv de la ei care face front focus sau back focus scapi de nervii… Asta se numeste customer self service si mi-ar placea sa vad asa ceva si la ceilalti producatori de obiective.

Made in Japan baby! 100%!

Sharing is caring

2 comments

  1. vreau sa-mi iau si eu un tokina sau chiar un sigma 11-16mm…am un d3200, dar nu prea sunt incantat de el, as vrea ceva mai mult 🙂

  2. tokina 11-16 este foarte bun, eu sunt f multumit de el..
    sigma superwide nu am incercat, nu imi pot da cu parerea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.