Nespuse

Ultimele experiente din viata m-au invatat un lucru: este bine sa vorbesti pe sleau, atunci cand este momentul. Faptele gandite prea mult si nespuse la momentul oportun tind sa se metamorfozeze in capul nostru si sa ia dimensiuni si infatisari infricosatoare. Macar pentru persoanele la care tii incearca sa aplici urmatoarele reguli:

#1 – autentic – nu purta o masca atunci cand vorbesti cu ei, doar asa vei avea un raspuns la fel de autentic – lucru foarte important in orice relatie interumana.
#2 – direct – spune direct ce gandesti, nu lasa loc de interpretare. “S-ar putea, poate, cred ca, am impresia” lasa loc de interpretat in locul unui afirmatii directe care spune ceva final si nu lasa interlocutorul sa spere la o alta finalitate.
#3 – fara scuze – nu iti cere scuze pentru ceva ce spui #1 si #2. Esti autentic si direct, nu ar trebui sa iti ceri iertare pentru ca ai spus adevarul in modul cel mai putin interpretabil.

Cred ca de foarte multe ori ne complicam viata inutil… parerea mea.

Sharing is caring

1 comment

  1. Daca printre ultimele experiente a fost si o domnisoara, nu uita ca prin definitie complica totul … nu cred ca exista femeie care sa nu faca asta. Ceea ce ai descris tu este gandirea barbatilor ….
    autentic, direct, fara scuze.
    Femeia o sa se intrebe de vreo 5 ori in circa 5 secunde ce ai vrut sa spui si mai pune vreo 5 intrebari pana sa-ti dea un raspuns …:)
    plus ca daca esti putin atent la ea o sa treaca pana iti da raspunsul prin vreo 5 stari…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.