HP Cel Infernal

HP DL380 G5

La munca, printe alte HP-uri, IBM-uri, Fujitsu-uri si alte goange exista un server (DL380 G5) care a avut parte de 4 interventii de service la domiciliu si inca face fite. Domnu in cauza este un 2x Quad Core, 8GB RAM, 1TB hdd. Poveste…

Prima oara am sunat si a venit omu’ de la service cu un adaptor scsi sas. S-a intamplat sa fie alt model de adaptor. In loc sa aduca E200 a adus P400. Puteti vedea de aici de ce prima interventie nu a rezolvat problema. In schimb s-au folosit substante de curatat contacte, dar fara efect benefic.

Au mai trecut 2 zile si s-a blocat iar porcaria. Am mai trimis un email la service… a 2-a oara a venit service-ul cu o sursa de alimentare si evident cu adaptorul SCSI SAS corect. Le-am schimbat, am pornit serverul si am lasat tiribomba sa functioneze.

Inca 2 zile magice si iar s-a impiedicat porcaria infernala. Nu ma intelegeti gresit, DL 380 de la HP este o serie foarte vanduta/apreciata si foarte BUNA! 2U de putere de procesare, ce-i drept scumpa… dar buna! Am chemat a 3-a oara service-ul. De data asta cu toate ca ne-au promis ca ne schimba placa de baza, au dat-o cotit ca face HP-ul spume si ca o sa facem upgrade de firmware, software si numere de telefon. (slabe sanse sa rezolve asta din moment ce avem un server identic care nu a sughitat nici o data!!!). Veni, vedi si upgradi & guess what?

Au trecut 2 zile si masinaria diavolului a crapat iar. Futui! Sun a 4-a oara la service si l relatez. Pe langa sunat am scris si un mail la care am atasat frumos event log, IML… si tot ce am mai putut. Au venit cu o placa de baza… am schimbat-o…

Vorbim peste 2 zile 🙂

Sharing is caring

14 comments

 1. e super piesa 🙂 adica o configuratie foarte buna .. si cu toate ca se bat astia cu pumnul in piept vad ca-ti face mari probleme .. dar sa ne zici peste 2 zile dac revine la nazuri :))

  bimus’s last blog post..Filmare. Videoclip. Buftea

 2. pana acum s-a comportat OK si a avut incarcare destul de mare… eu sper sa nu mai am probleme cu el ca m-am saturat sa chem service-ul!

 3. Well tine baze de date ms sql… ideea este ca nu crapa in load… crapa cand este IDLE si nu pot sa simulez conditiile in care crapa. Eu banuiesc ca este vorba de o memorie defecta (doar memoriile mai au ramas neschimbate). M-am uitat sa vad daca exista scripturi scheduled sa ruleze la orele la care a crapat si nu am gasit nimic. SO.. it’s all random.
  Azi am uitat sa chem iar service-ul 😀

 4. UPDATE: am chemat service-ul. Luni sau marti il vor lua la sediu pentru niste intrebari si vor aduce unul in schimb ca sa nu se intristeze celelalte servere din rack 😀

 5. daca totusi e cel mai bun de pe piata.. de ce face atatea fitze? “DL 380 de la HP este o serie foarte vanduta/apreciata si foarte BUNA
  ar trebui sa ofere altul la schimb.. zic eu.. pentru ca e prea de tot

  bimus’s last blog post..Filmare. Videoclip. Buftea

 6. ;))
  Atata agitatie pentru o problema la care ti-ai dat singur raspunsul “Well tine baze de date ms sql… ideea este ca nu crapa in load… crapa cand este IDLE ”
  Fa-l un server de CoD sau CS! 😛
  =))

 7. PS: Iar daca vreun “sfant” te prinde ca te joci, ai motivatia ca asa tii serverul in load pt. o functionare corespunzatoare! =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.