Oldies but goldies

Ultimele achizitii: Aparat Foto SLR Film Zenith 122 + Obiectiv Helios 58mm/f2 + Obiectiv Pentacon 200mm/f4 + Obiectiv Revuenon 70-210mm/f4. Primele 3 se adauga zoom-ului luat cu 1 zi inainte.

Impresii de utilizare a obiectivelor M42 pe strada, dupa prima experienta. As fi stat comod pe autofocus! Dupa 1 ora de focalizat manual incepi sa te inveti, este inca greu dar distractiv. Va trebui sa te bazezi pe confirmarea de focus (daca o ai pe adaptorul M42 – EOS) dar si pe ochiometru. Ai un dezavantaj ca diafragma nu o poti controla ca la obiectivele moderne (sa se inchida cand faci fotografia, tot restul timpului stand deschisa la maxim pentru focalizare). Daca vrei sa faci o fotografie sa zicem cu f8 trebuie sa inchizi diafragma, sa focalizezi si sa tragi (bineinteles ai putea sa focalizezi cu ea deschis la maxim, dupa aceea inchizand). Am intampinat probleme cand nu am mai avut lumina, am focusat dupa ureche (cu ochiul nu am cum prin vizorul 350D-ului). Si totusi… sa poti folosi alta sticla decat obiectivele EF pe Canon-ul tau… e WOW!

Desigur ca am facut foto cu ele, mai putine cu Pentacon-ul (singurele facute cu el au fost cele dupa ce m-am intors de la magazin: cea cu omul cu chitara si cea cu politistul). Azi am avut treaba la munca si nu am reusit sa fac mare lucru asadar astept weekend-ul si promit ca le voi folosi si pe Zenith mai ales ca are focus cu rupere de imagine si e SUPERB de facut manual focus!

I’m so happy!

Sharing is caring

4 comments

  1. Pisica de pe acoperis e pur si simplu superba! Parca ii vad pe nebunii de prieteni ai lui O’Malley din Aristocats: “Everybody, everybody, everybody wants to be a cat!”, si da-i cu instrumentele pe acoperis! 🙂

    ipos last blog post..Solutia Bin Laden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.