Codu’ penal si dezbaterea inutila

dezbatere-cod-penal-civil-02

Ieri cand sa “rup usa” la munca il sun pe Greger de la care aveam cateva apeluri nepreluate.

“Salut – Salut – Ce faci? – Sunt in club A la o dezbatere, hai si tu la o bere… – Nu am chef”.

Am plecat dar nici chef sa ma duc acasa nu aveam asa ca am mers pana la urma sa vad si eu cum este o dezbatere din Club A la care cica trebuia sa ajunga si dementu de Piticu. Asadar, o cafea, o bere si am scos aparatul foto din ghiozdan ca sa nu ma plictisesc teribil.

Stiti ca politica in general imi provoaca voma proiectila si diaree exploziva. Nu a fost cazul ca nu mancasem mai nimic in ziua aia asadar oamenii erau in siguranta. Tema discutiei a trebuit sa fie evident ceva cat se poate de sensibil, lucrat pe genunchi si peticit in graba si scarba, ca asa se face treaba buna in Romania: codul penal, codul civil – cum ajung ele la populatie?

Printre cei prezenti pot enumera reprezentanti ai Coalitiei ‘’Opriti Codurile’’, politicieni (Adriana Saftoiu, Victor Ponta, Marian Milut, reprezentant UDMR), oameni de cultura (Carmen Musat, Observator Cultural), personalitati ale vietii publice (prof. dr. Dorin Sarafoleanu), ziaristi, bloggeri (Cristian Dorombach, Adrian Cristea, Cristian Greger). Intrebarile au fost “Trebuie sau nu consultat publicul cu privire la noile Coduri Penal si Civil. Si daca da, CUM se va pune in practica acest proces? CINE are datoria sa faca primul pas in consultarea publica, guvernantii sau guvernatii?” (A moderat Horea Badau, cu care cred ca am fost coleg in Mix Fm sau la Realitatea TV).

S-a vorbit mult, prost si evident inutil. Nu am ajuns la nici o concluzie, codul penal a fost cerut de Europa, noi am executat – evident stand capra. Populatia cu cat este mai neinformata despre noile legi si pedepse cu atat este mai bine. Nea gigi de la tara, om care munceste pamantul, nu stie sa citeasca sau sa scrie, NU conteaza pentru “cei de sus”. Parerea cetatenilor nu va fi ceruta pentru ca asta implica MUNCA si RESURSE care se prefera investite in interesele politicienilor si a anexelor acestora, in schimb se plange pentru ca nu vine lumea la vot, ca ne prezentam din ce in ce mai putini pentru a ne face datoriile de cetateni ale acestei tari. S-a discutat si asta. Mi-a placut de piticu ca imediat cum a ajuns, si-a aprins o tigara si a inceput sa-i traga de maneca pe Ponta si pe aialalti de reprezentau Elita :D, cred ca era nervos ca l-a pocnit cu masina pe Cabral, dar nu a fost vina lui. “Eu, sunt blogger! Piticu.ro, uite, ca pe tricou!”

Intrebarea mea ar fi una simpla. Acum avem cod penal, unul vechi si prafuit dar situatia se va schimba. Il inlocuim cu unu nou si frumos, cu coperte rox si parfumat. Daca acum legea se aplica preferential, daca este chef, prost, de pomina ce vom face cand va intra in vigoare codul roz?

Pun pariu ca legea va fi aplicata tot in cantec de frunza, cu manecile murdare de margarina si marmelada. Romaneste! Inca merge spaga, minciuna si inchidem ochii pentru “aia de sus”. Eu as umple inchisorile cu toti comunistii, activistii, golanii “de sus” care incalca legea, se stie ca o incalca dar legea ii ocoleste.

Sharing is caring

3 comments

  1. heellloo! mi se parea mie ca ne stim de undeva! next time, dau o bere!:) apropo de coduri si de europa, ponta exact asta a spus, ca europa nu ne-a cerut nimic, noi ne-am oferit sa facem coduri si nici nu ne-a cerut termen-limita – astea-s povesti de-ale politicienilor. toate bune si sa ne ne revedem!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.