Multumim RATB!

Peste o mie de angajaţi RATB protestează la autobaza Titan, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee. Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei. (pe Mediafax)

Va multumim dragilor ca v-ati gandit la o greva neanuntata si ati pus Bucurestiul pe butuci. Acum va dorim un noduros penis intre… fese!

Drumul Taberei – Piata Moghiorosi – Universitate – 1 ora si 15 minute! Am avut timp sa va injuram in gand pentru ca am stat ca prostii in statie unde nu era nimic afisat, am avut timp sa va injuram pentru felul infect in care puneti problema! Nu regret nici macar o zi de blat pentru ca nu am contribuit la salariile voastre, regret ca acum am abonament care azi puteam sa-l folosesc doar sa ma scarpin.

Un oras intreg va iubeste, carne’n frigider! Guvernantii nu o sa va arda ca-s prea fraieri sa aplice legea dar eu voi face blatul de acum inainte, in contul zilei de azi. Vrem sa cada niste capete de la conducerea RATB!

Sharing is caring

22 comments

 1. Nici nu avea cum să fie anunţat câtă vreme totul s-a hotărât az-noapte. Nişte insideri care au forumuri pro transport în comun au dat informaţia încă de aseară, dar cu juma de gură pentru că nu ştiau nici ei cum vor evolua lucrurile, la fel cum au făcut-o şi unele ediţii de ştiri. Cine nu a avut somn la 1 noaptea, ca mine, a ştiut că azi va fi nasol. Cine a dormit ca un prunc, nu. 🙂
  Şi îl cam doare la banană pe şofer că nu-ţi plăteşti tu biletul, câtă vreme transportul public este subvenţionat de primării oriunde în lumea asta. 🙂

 2. Ai uitat să menţionezi gaşca ce se învârte în instituţiile subordonate primăriei pe aceleaşi posturi de conducere de ceva ani. Ştii poveştile alea cu mafia new-york-eză din sindicate, construcţii şi transporturi? Sunt realitate şi la noi.

 3. Sunt realitate dar la aia transportul public e sfant! Daca opresc aia trasportul public iese lumea in strada! Noi suntem prea pasnici cand ne calca astia in picioare!

 4. Eu sunt posesor proaspat de bicicleta 🙂
  Maine merg pe 2 roti… tot 45 de minute as fi facut! Sunt curios cat o sa ma tina asta cu bicicleta…

 5. Până în ziua când vei constata că nu mai eşti aşa de tânăr şi nu mai ai condiţia fizică de la 20 de ani. 🙂 Norocosule, ştii să mergi pe bicicletă. Unde-i smiley ăla de scoate limba la ăştia urâcioşi? 🙂

 6. iLL, felicitari pentru bicla 🙂

  Daca Oprescu avea oua dadea afara 100 de oameni de control, sa vezi cum se speriau amaratii din RATB 🙂
  Personal asa as fi facut, avand in vedere ca sunt oameni care lucreaza pentru mai putin!

  Trebuie sa ne civilizam, ce daca are famelie? Altii nu au?

 7. E foarte uşor să dai afară, şi uneori chiar indicat. Problema e: pe cine pui în loc? Degeaba îl angajezi pe nea Vasile la reparaţii tracţiune electrică dacă el a fost toată viaţa vânzător de chiloţi la tarabă. Da, munceşte pe salariul minim, dar cât are habar ce face? Ca să faci concedieri dintr-un asemenea mamut trebuie să faci întâi un audit şi studii de performanţă pe fiecare post în parte, de la mic la mare. Crezi că va vrea vreunul dintre ăia mari să facă asta, ştiind că printre ăia mici concediaţi se vor afla şi unii protejaţi? Cât priveşte salarizarea, sunt destule posturi în RATB cu salarii mici, chiar şi sub 1.000 lei. Presa i-a împins în faţă pe ăştia cu salarii “nesimţite” de 2.000 pentru că dădea bine la scandal. Şi chiar şi 2.000 lei mi se pare puţin, mai ales dacă eşti unic întreţinător de familie. Că de ce eu am mai puţin şi ăla are mai mult e ca în bancul ăla cu românii ajunşi în iad şi care se trag unul pe altul înapoi în cazan.

 8. Sau hai s-o luăm altfel. Să presupunem (căci în realitate nu se va întâmpla asta în veci) că de azi toţi şoferii şi vatmanii îşi vor da demisia fără preaviz şi vor pleca acasă. De unde va scoate regia până mâine vreo 3.000 de oameni calificaţi pe care să-i trimită pe traseu ca să nu se facă Oprescu de băşcălie? În cât timp crezi că va pregăti alţii în loc? Pe cine vor mai înjura atunci bucureştenii? Cred că vor rămâne toţi cu gura căscată ca la dentist când vor vedea că soluţiile propuse ieri (microbuze, chinezi, etc) nu sunt fezabile. Iar asta mi se va părea al dracu de funny când voi merge pe jos în lipsa transportului. 🙂

 9. Solutii nu se gasesc? Au sindicate, au “manageri”, sa negocieze cu ei, nu sa blocheze totul.
  Si de ce calatorii nu sunt protejati in astfel de cazuri? Propun amenzi pentru fiecare zi de nefuncionare a serviciului cu plata pe loc!
  Totul revine la politica/sindicate 🙂

 10. Nu ma intereseaza cat iau ei, dar am vazut cum muncesc soferii de pe anumite linii.
  Cand vor munci mai mult sa ceara mai mult. In CFR e la fel, acusi vine si greva lor !

 11. @gabi 10x
  Eu zic sa omoram toti politicienii si sa punem tineret in locul lor! Soferul de pe RATB nu are nici o vina, este o rotita mica a societatii, el este victima unei conduceri defecte, o mutatie a sistemului comunist, sistem in care gradele si promovarile erau facute dupa gradul de rudenie, nu dupa profesionalism sau cat de capabil era candidatul.

  Mai ne trebuiesc inca 20 de ani de acum daca se trezesc aia de sus ca este momentul sa schimbe directia! Daca nu se trezesc “we’re going DOWN”…

 12. Ei zic că nu-i mai reprezintă liderii de sindicat şi că vor să-şi facă altul. Povestea se va repeta, pentru că liderii protestului de acum vor fi identificaţi şi vor fi izolaţi prin pasarea lor în posturi călduţe, din care să nu poată protesta fără să-şi taie craca de sub picioare, iar dacă vor protesta o vor face cu juma de gură. Vezi şi cazul Opaina, pus la conducerea instituţiei cu care se lupta tocmai pentru a-şi rupe gâtul şi a se discredita singur. Şi peste un timp nici ei nu vor mai reprezenta workerii. Nu ar fi primul caz de acest gen, şi nici ultimul. Să ne mai întrebăm cum au evoluat unii lideri sindicali, cum au ajuns înregimentaţi politic prin guvern sau parlament, sau cum blocurile de sindicate au supravieţuit 20 de ani în aceeaşi formă şi cu aceeaşi oameni?

  Cât priveşte CFR-ul… Sunt unele zone din ţară în care dacă nu ai maşină mică numai cu trenul poţi ajunge acolo, că altceva nu circulă. Aia chiar ar fi nasol, pentru că una e să mergi pe jos din Drumul Taberei 3km până la metrou în Militari, şi alta câteva sute de km de la cea mai apropiată linie de microbuz/autocar până în munţi. Norocul nostru că în noaptea asta CFR nu face grevă, şi că am găsit locuri (că la fiecare sărbătoare jumătate din bucureşteni pleacă acasă la Moldova). 🙂

 13. CAND VA VETI TREZI SI VOI LA 2 DIMINEATA SI VETI STA ATATEA ORE PE UN SCAUN CU O ATENTIE INCORDATA LA MAXIM PENTRU A PUTEA DUCE ATATEA ZECI DE SUFLETE INTREGI LA DESTINATIE, ATUNCI VETI VEDEA DE CE A AVUT LOC ACEASTA GREVA.PUR SI SIMPLU , DUPA PAREREA MEA, ACESTA A FOST UN PROTEST ASUPRA GUVERNULUI, CARE A REDUS FOARTE MULT DIN SALARIU, A TAIAT PRIMELE ETC. SO…OPEN THE EYES! GUVERNUL SI TOATA CONDUCEREA ESTE DE VINA PENTRU CE A AJUNS ACEASTA TZARA. BA MAI MULT SUNT DE PARERE CA IN MAXIM UN AN VA AVEA LOK O REVOLTA DE MARE AMPLOARE.

 14. “Greva” a fost manuita de sus, soferii nu au nici o vina!

  Apropos… ce inseamna “LOK”?

 15. Cineva puteti face greva pana nu mai puteti, se vor gasi solutii, dar sunt curios ce o sa duceti acasa dupa o luna de greva. Intr-un final multi din RATB o sa o ia in freza!
  Ce o sa faceti cand calatorii o sa va dea in judecata – sa zicem 10.000 de calatori vor despagubiri ?

 16. @cineva şi @gabi, părerea mea:
  – protestul nu a avut loc împotriva guvernului, ci împotriva primăriei; adică altă ciorbă, cu alt gust, dar sunt curios câţi dintre protestatari ştiau exact ce vor şi cu cine se războiesc, şi câţi erau masă de manevră ca în liceu/pe stadion;
  – “protest de mare amploare” nu va avea loc prea curând; oamenilor le e încă călduţ, iar unii sunt făcuţi pentru a fi conduşi; nu e nici o ruşine să recunoşti că eşti oaie (deşi eu până acum nu am văzut oi care să dea dovadă de mult blamatul comportament);
  – la fiecare paralizare a transportului de subteran sau de suprafaţă, ambele companii bucureştene au acordat călătorilor afectaţi despăgubiri echivalente cu contravaloarea numărului de zile în care nu şi-au putut folosi abonamentul; mi se pare mai mult decât decent şi de bun-simţ, în condiţiile în care nu există nici un contract scris între călători şi regii, iar acestea nu se obligă în nici un fel să te ia şi să te ducă la destinaţie; ba mai mult, protestul semi-spontan se poate încadra foarte bine la evenimente neprevăzute, pentru care călătorii să nu primească nici un ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.