Inca o tura de viitura…

Codu-i galben bata-l vina,
Ploua, ploua gospodina,
Maine vine viitura
Si ne face terci cultura!

Gospodărirea apelor este o disciplină tehnică având ca obiect interinfluenţa dintre om şi apele din natură. Ea se ocupă studiul ansamblului de lucrări, măsuri şi activităţi necesare pentru:  satisfacerea necesităţilor de apă ale activităţilor umane;  prevenirea, combaterea şi eliminarea efectelor acţiunilor dăunătoare ale apelor, inclusiv măsurile de alarmare, de intervenţie şi de refacere după producerea acestor efecte; conservarea resurselor de apă pentru generaţiile viitoare; eliminarea influenţelor defavorabile ale activităţilor umane asupra apelor; menţinerea funcţiunilor naturale ale apei.

“De 2-3 luni de zile” un nou pericol a aparut, se pare ca este o mutatie a inundatiilor anuale, aceasta inundatie nu tine cont de barajele si de negospodarierea apelor si inunda tot ce nu e aparat de-un dig, de-o decolmatare, de-o gospodarire a albiei.

Omul de rand nu are nici o vina, el nu trebuie sa se priceapa la “de ce vine viitura”, asta este treaba autoritatilor si dupa ce se intampla nenorocirea (pentru ca este vina lor ca nu au facut ce era in fisa de post) sa gaseasca o metoda sa ajute populatia ca doar platim taxe de ne iese mucu negru pe nas, sa repare daunele facute infrastructurii si sa consolideze/imbunatateasca acolo unde este cazul.

Asa cel putin ar trebui sa se intample in orice tara civilizata dar… nu trebuie sa intelegem ca omu de rand trebuie sa stea la birt cu consatenii si sa rada de cei 10 pricajiti de la armata care umplu saci cu nisip si-o pun de-n minidig sa nu le ia viitura avutia consatenilor (jur ca am vazut la televizor chestia asta, 5-6 cefe rosii radeau ca muta la p__a cand aialalti in cazon trageau lesinati de niste saci de nisip). Mentalitatea cu “hai ba Dorele” trebuie sa dispara!

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.