Cu lumina stinsa…

Dupa o zi intensa la munca, care a inceput dupa jumatate de ora de “snooze god damn it!”, frig si alte incomfortabilitati:

18 martie – Ziua Internaţională a Somnului, “Dormi bine, creşti sănătos”

Maine eu ma duc cu perna la munca sa sarbatoresc ziua asta si nu o sa beau, complotativ, cafeaua de dimineata. Asa mos ene vine mai repede, pe la gene. Cu asa o zi, sa tot te bucuri de vremea de afara, asta evident pana la sfarsitul programului cand rupi usa, bucuros (sau bucuroasa, dupa sex) ca vine weekend-ul.

O alta zi, foarte importanta in lumea verde, este ziua de 26 martie, intre 20:30 si 21:30 se vor stinge luminile, din nou. Prin actiunea de stat in intuneric manifestezi pentru pamant, ca deh, resurse limitate, risipa… cum zic si ei pe earth-hour.ro. Putem sa o luam ca pe un experiment pentru ca prietenii de la Conel precis vor masura consumul in acea ora si vor putea estima macar pentru iluminatul arhitectural cat se consuma aiurea.

Logic vorbind, ora aia nu inseamna nimic pe termen lung, unde intervine educatia populatiei. Cand zic de educatie nu ma refer la aia care scuipa pe jos, ma refer la responsabilitatea fiecaruia sa gandeasca “verde”. Mici gesturi zilnice din partea noastra pot avea un impact mai mare.

– nu mai mancam la fast-food-uri gen KFC sau McDonalds – generaza prea mult gunoi.
– nu mai folosim pahare de plastic (cel mai bun exemplu este dozatorul de apa de la munca)
– migram la becuri economice sau chiar la led-uri (inca sunt f scumpe corpurile de iluminat casnic cu led-uri)
– bicicleta
– .. etc.

Se pot spune multe, se fac oricum putine pentru ca inca nu a ajuns cutitul la os!

Sharing is caring

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.