Green sh*t

Ma dadeam pe net si am gasit niste jucarii misto de la Oregon Scientific.

Priza si prelungitor “Stand-By killer”, deja vad ca in UK se vand destul de bine. Functioneaza destul de simplu, apesi pe un buton cu toti consumatorii in standby, inregistreaza consumul iar in momentul cand treci consumatorii in standby, iti taie alimentarea.

Se poate porni foarte usor cu telecomanda de la televizor, dupa care poti porni si televizorul daca acesta este unul din consumatori. Am gasit la emag asa ceva + un device care iti masoara cat curent consuma ce ai in priza (aici) si cred ca poate fi foarte util pentru un set gen TV + Audio + Media Player. Le pornesti pe toate, pui televizorul in standby, apesi pe buton sa memoreze consumul de standby dupa care in momentul in care opresti TV-ul iti opreste automat toata priza in care ai TV, Audio, Media Player. Exista si o versiune pentru PC in care senzorul infrarosu este inlocuit de un simplu buton… foarte ok cand ai foarte multe periferice care stau in standby pe langa PC (imprimanta, monitoare, sistem audio, etc).

Interesant ar fi un calcul… cam cati bani ai economisi pe luna / an la factura electrica. Nu cred ca foarte mult, dar daca ai inlocuit deja becurile din casa cu versiunea economica sau chiar ai trecut pe LED-uri…

Sharing is caring

4 comments

  1. La trecerea in Stand-by am inteles. Pornirea, insa? Cum se face? pornesti de la buton? din telecomanda?
    Mai e o kestie. Daca am programat televizorul / combina sa porneasca dimineata sau la o ora anume…

    Sorry, dar io’s un tip prea putin eco de felul meu. Prea comod, as zice.

  2. 🙂
    poti porni cu telecomanda clasica de tv sau de la orice scula… sau apesi pe un amarat de buton 😀

  3. Nice shit, merita investigat. Nu de alta dar am avut surpriza ca sistemul audio Sony sa-mi consume 35W in standby. Si eu ma bucuram ca am bec economic de 18W. Fain articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.