Virtualized, finally!

De 3 zile ill.ro, photowalk.ro si alte domenii hostate (pentru prieteni) sunt pe virtual.

Pentru ca inainte de orice “implementare” trebuie sa faci niste teste, am testat Microsoft HyperV, Citrix XenServer si VMware ESXi dar nu in ordinea asta… Performanta I/O pentru disk-uri a fost factorul cel mai important pentru ca nu am un server cu un adaptor raid, hdd-uri la 15k rotatii, sas si aveam nevoie sa aleg versiunea cea mai rapida, care da rezultatele cele mai bune pe hardware-ul pe care il am.

Pentru un hypervisor bare metal, versiune gratuita, ESXi a fost invingatorul, dar nu pentru ca ar fi avut nush’ ce performante olimpice fata de alealalte. La munca lucrez tot cu VMWare deci sunt obisnuit cu acesta, are un management al memoriei excelent, ai grafice de performanta, retele virtuale, tot tacamul – ce sens avea sa incerc altceva?

Pentru viitor am in plan pentru host: upgrade CPU, mai mult RAM si un adaptor raid sas-sata pentru redundata. Stiu ca nu se merita, ca mai bine dau banii direct la o firma de hosting sa-mi tin ill-ul si photowalk-ul dar pasiunea e pasiune si asa poti sa-ti trantesti un mediu de test cu care sa te joci de-a it-ul.

Sharing is caring

6 comments

  1. Nimic special… workstationy hardware, core 2 duo… niste ram de ws… disk-uri sata :))

  2. folosesc in productie ESXi versiunea free de 2ani pe 3 masini … merge snur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.