Fast SCP is … FAST!

screenshot_fastscp2

Azi Ieri am testat Fast SCP, dupa ce am asteptat mult prea mult cu WinSCP… Asta a venit dupa ce eram frustrati ca nu depaseam 5-10MB/s pe o retea gigabit. Mi-am amintit de asta, am clickait, am “registered” si i-am dat bice!

Am copiat de pe un ESXi cu 20MB/s fata de 10MB/s cu cat reuseam sa copiem cu WinSCP.  Produsul este FREE si are destule optiuni ca sa il faca un tool bun petru downloadat de prin servere virtuale sau linux.

Poate fi folosit cu host-uri VMWare Virtual Center, ESX sau ESXi si Linux. Tine log-uri cu toate sesiunile facute si poti programa backup-ur, la sfarsit poate trimite un raport html pe email cu un rezumat foarte frumos aranjat.

Fratele mai mare se numeste Veeam Backup and Replication, evident ca ofera mai multe optiuni, ca doar e mai mare… si este pe bani. De el am aflat oarecum fortat, ca nu m-am uitat la software-ul pe bani de la Veeam, dar mi-am pus date de contact corecte si dupa maxim o ora am fost sunat de o tanti de la ei care m-a intrebat cum imi place software-ul downloadat. Am zis ca e ok si m-a intrebat evident daca m-ar interesa ceva pe bani :)… oh well! Nu inca!

Sharing is caring

2 comments

  1. Merge la fel de rapid si pe WinSCP daca selectezi inainte de conectare la server File Protocolul : SCP . Try it out 🙂
    Daca-l lasi la SFTP el cripteaza traficu’ si d-aia ai viteza mica.

  2. ya dude, asta daca ai sftp…
    mai era o chestie cu “make winscp faster”… scoteai criptarea :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.