Curatenie in Romania

Ma intreb ce sens au campaniile de genul “Let’s do it Romania” din moment ce romanii nu sunt educati sa pastreze curatenia.

Anul trecut am gasit la avizierul blocului un anunt care spunea cam asa: rugam toti propietarii sa se prezinte maine, in fata blocului pentru a incepe curatenia de primavara – cei care nu pot fi prezenti vor plati 20 RON. Deci hai la munca patriotica sa facem curat in gradinile din fata blocului, cei care nu pot sau nu vor sa dea 20 RON, bani care ajungeau intr-un fond de rulment, bani la ciorap pentru becuri arse, maturi noi si asa mai departe…

Duminica toti bunii cetateni, cei de comitet s-au adunat in gradina si au facut curat – au strans pet-urile, cutiile de bere si toate gunoaiele aruncate de dragii nostri vecini de la geam de-a lungul anului. Arata la sfarsit ca un loc civilizat… Eu am marcat 20 de ron, parfum!

In 2 zile au revenit pet-urile si ce mai poate sa arunce un bucurestean cinstit de la geam!

De ce ne-au interesa campaniile de curatenie nationala de prin spatiile publice, paduri sau ce alte locuri vizeaza Let’s do it Romania. De ce sa stragem gunoaiele gunoaielor? De ce sa ne pierdem timpul si sa cheltuim bani cu campaniile astea? Nu inteleg rostul pentru ca toata munca oamenilor care vor face curat se va duce pe apa sambetei dupa primul ambalaj aruncat la “miserupe” pe jos sau dupa primul gratar “la padure”.

Mai bine lasam tot la valorile implicite – sa puta Romania a gunoaie, sa colcaie a gunoaie. E adevarata imagine pe care o lasam – masini scumpe langa mormane de gunoi, termopane langa gunoaie, ifoane cu care facem poze la gunoaie. Totul in timp ce hipsterul activist se plimba pe bicicleta pe langa aceste gunoaie si posteaza pe facebook cate o petitie – totul in ritmuri salamesti in timp ce ne uitam vrajiti la Capatos.

Sa avem bafta si sa fim sanatosi! Hai sa o facem, Romania!

Sharing is caring

2 comments

  1. off-topic:

    ill.ro 403 Forbidden Error Page

    If you arrived here due to a search or clicking on a link click your Browser’s back button to return to the previous page. Thank you.

    asta cand incerc sa te citesc din feed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.