Pacaleli pentru oraseni – put irigatii gradina

Nu știu daca postul asta a fost teazer destul dar începe lista cu “Păcăleli pentru orășeni” cu puțul de 25m adâncime pe care vroiam sa îl folosim pentru udat gradina, mașina și alte activități care necesita apa. E păcăleală ca e mai mare daraua decât ocaua și pentru curticica nu ai nevoie.

După 36 de ani de stat la bloc sa mor dacă am avut nevoie vreodată de put. Nici măcar 1 data. Nici nu ne-am mutat bine ca ne întreabă lumea: ba voi va faceți put? Trebuie, nu o sa aveți nevoie de altceva, puțul este viața, puțul e fericire, puțul iți da mântuirea sufletului ca doar nu o sa udați cu apa de la robinet, face rău la iarba ca are clor. După ce am auzit asta m-i s-a pus o piatra pe inima, una pe scrot si numa’ cu gândul la nenorocitul ala de put am stat… Am cautat pe net firme, cerut oferte… scump nene! Reasearch-ul zicea ca e buna țeavă albastră, prețul era mai mic la aialaltă… deh vrei put mai îți trebuie și mărgăritar, oare cate tichii trebuie sa cumpăr? Oare tichiile o sa simtă ca nu mai au mărgăritar? Oare le răpesc identitatea dacă le las fără mărgăritar? Nu frate… tichia nu are mărgăritar de care îmi trebuie mie, mie la put îmi trebuie pietriș fin, asa la juma de cm pietricica… Deci, faci gaura, bagi tubu, il înconjori cu mărgăritar, pui pământ în gaură care a rămas… și in țeavă albastra bagi pompa, tragi apa, simplu!

“Pe surse” aflam de un puțar, citim si ne dam seama si ce e aia. Ii vedem camionu logistic pe stradute, întrebăm ce e cu ala si aflam ca e ok, ca a mai puțit pe la casele vecinilor, de fapt puțeste de mai multa vreme și ca puțurile puțite de el sunt marfa rău!

Sunam omu, setam o data, o ora, ajungem pe tarla, alegem locul gaurii in care vor puți puțul. Omu a venit cu un Audi A6, model nou, noi cu_bani_ezii am ajuns cu un 207 din 2007. Se pare ca e biznis bun asta, e barosaneala sa ai puțitor. Putul se face in 2 zile ca mai au niste lucrari, peste 2 zile luam in primire găuroiu. Credeam ca au si ei un utilaj, ceva cu 4K, măcar HD… dar munca a fost făcută de 3 oameni la împins un tirbușon imens in pământ, in 4-8 ore era gata!

3K ron pentru ceva care putea sa lipsească. Sunt gospodarii care au aspersoarele legate la robinet si iarba-i ca-n palma. Nu am știut, ne-am păcălit. Cubanezi!

Sharing is caring

4 comments

  1. 3000 de lei e f putin. probabil prima panza, in niciun caz potabila… La ce adancime e ?
    Eu am dat 8000 pentru 40m, teava albastra si tot tacamul.

  2. Salut,
    25m, in nici un caz nu o poti folosi la mai mult decat udat gradina, spalat terasa…
    E teava de 12cm diametru parca, debit 2.4mch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.