Casă pe pământ și păcălelile unuia de a stat toată viața la bloc…

Au trecut luni bune de când ne-am mutat la casa, cu tot cu Mashka, pisica noastră mult iubita. De-a lungul timpului s-au întâmplat multe “mini-proiecte” si ne-am învățat minte, cu unele din ele…

Câteva aspecte importante care mi-au dat de furca si de aici mici povesti cu cei cu care am interacționat:

O sa le luam pe rand si o sa încerc sa fiu cat mai detaliat, poate ajuta pe cineva care da un google 🙂 Păcălelile pot fi: pret prea mare, servicii de proasta calitate, meseriasii nu stiu ce fac, țigăneală cu banii – bani in plus de-a lungul proiectului… etc.

Partea cea mai jegoasa, care ma face sa regret ca nu am maceta la vedere, este ca majoritatea de la care vrei ceva si le dai bani te iau de prost. Daca unu pe care il cheama Mugurel se ocupa cu iarba, plante decorative, amenajari peisagistica, pe cel care il pui sa se ocupe de sistemul de udat il cheama Dl. Jilavu… tu esti Dl. Cubanezu’ ca tu esti ala cu banii.

Am avut parte de urmatoarele genuri de meseriasi: aia buni care pareau ca stiu ce fac si cand au terminat unele lucruri au iesit strambe, meseriasii care nu stiau ce fac si se vedea… si a iesit un cacat, meseriasii care stiau tot, te luau la misto si tot un cacat iesea. Foarte rar meseriasi priceputi, pe care nu e nevoie sa ii controlezi ca stiu ce fac.

Ce-am observat pana acum, ca in comuna in care ne-am mutat este un grup de gainari, destul de bine organizati. Toti se stiu intre ei, se recomanda intre ei. Daca il intrebi pe instalator de un meserias care sa-ti aduca pietris ti-l recomanda pe X-ulescu, care ti-l recomanda pe Y-ulescu pentru pamant, care ti-l recomanda pe Z-ulescu pentru iarba si irigatii. Ii vezi cum se recomanda reciproc pe grupul comunitatii de pe facebook. Recomandari de la clienti nema, sau maxim 2 pe toate posturile pe care am cautat. X, Y si Z sunt prieteni intre ei si beau bere impreuna, bere pe care o cumpara instalatoru’ :). Prosti sunt astia de la oras ca nu stiu joaca… Tuns de iarba 300 lei pe luna, iar iarna platesti 100-200 pentru nimic dar mentii contractul viu si nu pleaca omu. Cerere mare de servicii de genul acesta, oferta mica, preturi mari, marfa nasoala. Toti aia buni au plecat! Jur ca m-as apuca de gradinarit daca as putea sa castig macar 70-80% din cat castig din IT.

Sharing is caring

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.