Covidăreală extended

Tocmai ce s-a adaugat inca o luna la starea de urgenta, ca-i urgenta pe bune.

Asta inseamna pe putin inca 4 iesiri la cumparaturi cu masca pe mufa, manusi pe manutze, paranoia si distantare sociala. Inca 4 adeverinte pe propria raspundere, inca 4 saptamani de asteptat aplatizarea curbei, inca 4 saptamani in care sa observam airly si alte aplicatii, inca 4 saptamani in care te rogi la sfintii zei ai internetului sa nu te lase la greu, inca 4 saptamani in care stai cu UPS-urile incarcate sa stai online inca 1 ora in caz de pica enelu’. Inca 1 luna sigura in care o sa vad compatriotii din magazin ca niste bile de Covid cu picioare…

If lockdown ends...

Mi-e dor de oameni, de prieteni de parinti. Mi-e dor de tras parturi in metrou, de socializare, de fumat in pauzele de tigara, de observat politistul din intersectie cand fluiera cu frenezie. Mi-e dor de claxoanele de la Universitate.

Cat de mult pot sa imi lipseasca lucruri simple, ca flatularea in metrou, ca doamna care imi zicea sa fiu atent cand se inchid usile, ca momentul in care la metrou imi expira cartela si imi luam de la AVC una noua!

#staisafe

Lucrurile astea marunte care ne lipsesc sunt umbrite in constiinta colectiva de chestii mai grave, pe care o sa le simtim. Au trecut 12 ani de la ultima criza financiara si nu vreau sa cred ca o sa intram asa usor intr-o noua criza. Atatia oameni in somaj, atatea afaceri mici sterse de pe fata pamantului, la o suflare usoara de vant. ROBOR o sa creasca, EURO o sa creasca, economiile slabe se vor prabusi (da, chiar la economia noastra ma gandeam). D’abia acum poate o sa se prinda politicienii de ce nu e ok ce au facut pana acum. Pensii speciale, investitii in nimic, bani pe ars de deseuri in tara noastra, taiat padurile, otravit pamantul si fantanile. In momentele astea de rascruce se vede ca guvernantii nu s-au interesat decat de strategii politice care sa le aduca un plus la imagine, capital politic si avutie personala. Nimic pentru Romania. NIMIC. Exportam materie prima, importam produsele. Exportam medici, ingineri…

#isitoveryet?

Cand s-o termina cu Corona o sa iesim ca viezurii din case si viata o sa isi reia incet cursul normal. O sa semene un pic cu 2008 dar o sa fie diferit ca nu a venit din vest criza, ci din est.

Sharing is caring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.