NU cumpar Nokia autohton

Stim deja povestile cu Nokia, ca a inchis fabrica de la Bochum si a deschis ferma la Jucu. Ma gandesc la telefoanele care ies de la noi din tara si vor avea pe ele “Made in Romania”, zambesc sarcastic si visez sa am propriul meu service GSM.

Las deoparte patriotismul si mandria de a comenta printre primii de un subiect si spun: romanul din jucu, ardeleanu sa dea fuga sa lucrezze in multinationala Nokia si sa faca tot posibilul sa munceasca nemteste pentru baietii de la Nokia. Adi, un coleg de la munca spunea ca sunt platiti prea prost: “Da-o dracu, e ditai firma! Ce dracu’ dau aia salarii asa de mici la noi? Germanii aveau ditai salariile!” Pun capu’n pumn si ma gandesc ca nu iti trebuie facultate ca sa operezi o linie automata de ansamblat telefoane mobile, totul este automat, totul e curat, totul e Nokia.

Interesante ar fi motivele pentru care Nokia a plecat din Germania. Dupa cum au fugit de acolo inseamna ca viata in Germania nu este asa de roza, iar costurile per angajat sunt mult prea mari. Aplaud initiativa, si ma bucur pentru job-urile deschise pentru romani. Sper sa avansam ca economie…

“It is unlikely that production at the Nokia plant in Bochum could have been maintained at an acceptable cost. As early as 2006, the bankruptcy of BenQ demonstrated that Germany is no longer really a suitable location for the production of mobile phones.”

Urmatorul meu telefon va fi tot Sony Ericsson.

Sharing is caring

3 comments

  1. 😀

    Cunosteam pe cineva care si-a luat un Audi A nu stiu cat. Si care in 12 luni si-a scimbat ceva pe la motor de 3 ori. De fiecare data, aceeasi chestie.

    Era facuta in Romania…

    b0gdan’s last blog post..Nu mai pot

  2. mi-am luat eu recent un aparat analogic pe film , minolta dynax 2xi , cu tot cu blitz , ce parere ai de aparatul asta ?

    marian’s last blog post..Benq T60

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.