Primarie dulce primarie… vrem metrou!

Metrou

Sunt sigur ca domnul Videanu nu a multumit majoritatea cu putere de vot. A inceput proiecte si asta nu este un lucru rau. Pe langa proiectele incepute a venit cu borduri noi la fiecare 2 luni si un plan indraznet sa inceapa lucrarile la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Universitate – Pantelimon. Stim cum merg lucrurile in general in Romania. Se fac licitiatii, firma care ofera cea mai mare spaga si lucreaza cel mai ieftin castiga fara nici cea mai mica problema. Metroul bucurestean sau hai sa zicem doar “metroul” ca in alte orase nu au bijuterii ale tehnicii din 1970, este depasit ca dotari, trafic, orice. Inghesuiala de nedescris la ore de varf, trenurile vin o data la 10 minute ca daca le pun mai des nu au cum sa le monitorizeze si poate se ciocnesc… si asa mai departe.

Ma intreb daca dupa finalizarea magistralei 5 (undeva cand o sa am eu 100 de ani) o sa fie simtitor mai bine. Deocamdata nu au inceput lucrarile dar ne-au spus ca in 2008 vom fi martorii minunii. Vor folosi TBM-uri ca sa nu deranjeze traficul de suprafata cu santiere care amintesc de proiectele din cretacic de construire a metroului comunist. Imi place ideea ca Romania va folosi tehnica cu care s-au facut tunelul manecii si alte tuneluri de care a auzit toata lumea (pe Discovery).

Acum imi doresc cel mai mult magistrala asta “5” ca o sa ma mut in Drumul Tabere (cetatea Histria) si stiu sigur ca o sa ma umplu de spume in drum spre munca, de luni pana vineri, cu RATB! Apropos: daca este vreun cititor din zona… in cat timp ajungi la universitate (intre 7 si 9 dimineata)?

Sharing is caring

7 comments

 1. Eu am stat 5 ani in DT si luam 137 (de pe bd timisoara) care ma lasa exact la universitate. faceam in jur de 35 de minute. plecam la ora 8.00 de acasa pentru ca era mai liber. intre 8.30 – 9.00 n-ai nici o sansa sa te urci in autobuze.

  Ciupercutza’s last blog post..Si un apdeit mic asa

 2. Sarumana draga ciupercutza. Eu probabil o sa plec chiar mai devreme de 8 🙂 ca sa ajung la 9… oricum am auzit ca e groaznic. Imi decalez programul la job de la 8 la 17 😀

 3. De lângă cetatea Histria o iei pe jos, pe Romancierilor până la B-dul Timişoara. De acolo iei ori tramvaiul până aproape de prima staţie de metrou (ori în sens invers până la Industriilor ori în sensul spre centru până la Lujerului). Sau iei 137-le până la Gorjului. De unde iei tot metroul.

  Eşti amuzant dacă vrei să ajungi de acolo până la Universitate într-un timp rezonabil.

  Meekuu’s last blog post..Desktop streaming

 4. Sau as putea sa iau 368 sau 90… sau alte pocnitori dastea si sa-mi putrezeasca curu’ pana la Universitate 😀
  Sau… imi iau bicicleta.

 5. Nu ştiu de ce ceri metrou primăriei, pentru că Metrorex e în subordinea Ministerului Transporturilor. S-a dorit trecerea în subordinea Primăriei, dar nu s-a făcut din diverse motive. Iar de ieşit din Drumul Taberei îţi recomand să cauţi un metrou la care să ajungi uşor, liniile RATB care merg direct la Universitate au probleme cu traficul, cel puţin până fac banda specială (dacă o mai fac).

 6. eu nu stau in DT dar am avut treaba in zona intre orele respective .. si la dus e bine, e cat de cat ok adica 30 min de la eroilor la favorit .. :)) prea multe masini .. metrou dorim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.