Vine vara, bine-mi pare, am aeru’n parcare, ecologia n-o sa ma omoare!

“Temperatura medie a anului 2008 va fi în perioada aprilie-septembrie peste mediile multianuale, a declarat ieri directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.” (Anca Ardeleanu, Jurnalul National)

Ati citit bine? Aici este articolul care m-a bagat in sperieti. Mie unul imi este bine intr 15-20 grade, la 33 grade incep sa transpir si sa nu ma simt “top notch” iar la 40 de grade… *10 secunde de liniste* la 40 de grade nu stiu cum este! Ma gandeam ca anul trecut s-au cumparat toate aerele conditionate din tara, china, turcia, anul asta oamenii daca au fost gospodari, (ceea ce nu cred) ar trebui sa isi cumpere din vreme ca sa nu se pacaleasca ca anul trecut. Hai sa divagam!

In 1970-1980 si chiar dupa, infrastructura electrica a buurestiului era dimensionata pentru un consum decent. Mai un bec, un resou iarna, frigider si televizor. Adunate pe familie nu ar trebui sa depaseasca consumul unui aer conditionat. Pe blocul din fata mea sunt 20 de unitati instalate. Pe cel de langa cam la fel. Anul asta ne-am luat si noi aer conditionat, anul asta isi vor mai lua ceilalti care nu au din blocul de vis a vis, pe cel de langa s.a.m.d.

De anul trecut pana acum sa mor de am vazut la mine in cartier ca au schimbat vreo sarma pentru alimentarea de la conel, in schimb s-au dat peste cap cu sapaturile si sarmele pentru semafoare, schimbarea lunara a bordurilor… las-o asa prietene ca merge si in continuare! Daca anul trecut nu am reusit sa parlesc nimic din casa, anul asta am o speranta 🙂 Curentul pica seara la ora 7, pana la 9 venea electrica… la 10 aveam si noi curent. Ceausescu era mic copil – el facea economie!

Las-o asa si cu ecologia. Ecologistii sunt niste hipioti murdari, cu nasul pe sus care “citeste” la lumina lunii sau zuia. Eu omul normal vreau sa consum! Becuri de 200W, 3 televizoare pe putin in casa, o masina care consuma mult (20-30L/km), 20hamburgeri la macdonalds…. Eu sting becu’ pe 29! Opresc serveru’ si calculatorul si o ard suspect pe acumulatoru de la laptop sau … fac sex la lumina unei lumanari de la IKEA!

Sharing is caring

2 comments

  1. Sa vezi ca, in curand, marele consum de energie nu o sa mai fie iarna ca sa ne incalzim, ci vara ca sa ne racim.
    In alta ordine de idei, am avut probleme cu electrica, in Bucuresti, asta iarna de imi venea sa sar pe geam. Zile intregi de tensiune atat de scazuta, incat nu mergea centrala termica. Era cat pe ce sa ma mut la parinti de frig.
    Cu becurile se rezolva de la anul, cand o sa se interzica in UE cele clasice cu incandescenta. O sa se gaseasca pe piata numai becuri din alea economice. Scade consumul de energie si creste numarul de ochelaristi 😉

    ipo’s last blog post..Google face misto de mine (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.