Bacalaureatul… 3 probe si GATA!

fuck school

Vor bacalaureat la 3 materii, doar 3 probe!

Premierul Emil Boc a precizat că noul sistem de bacalaureat este inclus în proiectul de lege privind educaţia naţională, pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

“Bacalureatul se va desfăşura pe trei probe – una obligatorie, care este Limba română, şi două probe, una opţională şi una în funcţie de profilul liceului. Am discutat cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Antonescu, şi cred că această decizie de modificare a Bacalureatului ar trebui să o aplicăm începând chiar cu acest an şcolar”, a spus Boc, la postul public de radio. (de pe Mediafax)

Un pic mai simplu pentru dumneavoastra! Acum imi aduc aminte de probele pe care le-am dat la bacalaureat si am numarat 6, optionala nu am dat sport ca nu sunt fit de sport si nu imi place sa ma maimutaresc. Romana (oral/scris), Engleza, Mate, Informatica, Gegrafie. In clasa 12-a am invatat doar pentru materiile de bac, restul erau onorate cu minimul de interes, dar nu ignorate. La liceu am dat admitere, stiu ca si atunci am invatat pe rupte la cateva materii.

Generatia urmatoare a avut si mai putine materii la bacalauret, admiterea la liceu si tot asa, ceritele au devenit din ce in ce mai mici. 3 probe la bacalaureat imi pare ca un vis frumos pentru tot putzetu actual care nu mai stie sa lege doua cuvinte…

“Pai da frate dar in America…”

In statele civilizate observam categoriile: top management, management, muncitori si cei cu munca de jos. Poti spune ca sunt cei care au facut de la scoli de prestigiu pana la “elementary school” si au prins job-uri pe masura.

Dupa cum au avut si parintii bani, dupa cat de dotat a fost plodu, dupa milioane de alte criterii unii au avut parte de o educatie mai buna, altii de una mai proasta. La noi se face altfel: toata lumea are parte de aceeasi educatie comunista, injumatatita calitativ si calitativ. Profesorii au salarii mici, trec clasa pe aia prosti sau lenesi contra unei sume de bani sau “ca e baiat bun” si asa toti ajung sa fie catalogati ca absolventi. Meritul fiecaruia pentru media de pe diploma este indoielnic… parca toti am iesit de pe linia de ansamblare a vietii dar am sarit peste controlul tehnic de calitate.

Deviez… asadar revin la subiect. 3 materii / 3 probe la bacalaureat, floare la ureche pentru multi, banuiesc ca sportul o sa fie materia preferata pentru optionale si ca la celelalte 2 se poate rezolva usor cu o spaga. Cum diferentiezi pe cei care s-au chinuit la mai multe materii? Cum il cataloghezi mai prost pe unu cu o medie generala de 8 sa zicem, dar care a dat 5 materii, fata de altcineva care a luat media 9 pentru 3 materii?

Cred ca vom ajunge piata de desfacere pentru munca ieftina… nu avem vise prea inalte, ne multumim cu o masina scumpa, un telefon scump si ne place sa parem stilati. Pentru astea vom munci toata viata, fara sa ne bucuram de placerile reale, ne este de ajuns o poleiala cu care sa acoperim acele 3 examene.

3 examene la bacalaureat, oricum cea mai buna scoala este televizorul!

Sharing is caring

4 comments

 1. Io nu stiu sa zic ce e mai bine. Pe vremea mea (suna bine, nu?) Bac-ul era tot la trei materii. Dar am dat Treapta 1 si 2. Chestia cu spaga nu prea mergea, desi nu era exclusa. Invatai pe rupte la trei materii (rom, mat + profilul clasei: chimie, fizica, istorie, etc.) si – in plus – la ce iti mai trebuia pentru admiterea la facultate. Te concentrai pe ceea ce era cu adevarat important. Mi se pare absurd un bac la 6 materii. Sunt discipline pe care, daca nu le-ai deprins pana atunci, ‘geaba ti le pune la bac. Homo Universalis e de ordinul trecutului au e rezervat celor cu adevarat dotati.
  In esenta, conteaza mai putin numarul de materii cat seriozitatea examenului. Daca nota reflecta cu adevarat cunostintele elevului, atunci poate constitui un criteriu. Daca reflecta doar dimensiunea spagii pe care ai dat-o este un alt criteriu. La noi e o chestie amestecata. Nu poti sti daca nota (media) e pe bune sau pe spaga. Si atunci – confuzie…

 2. :))
  Inseamna ca generatiile care au dat 6 materii sunt aia fraierii!

  De ce am eu impresia ca cele 3 examene nu se vor ridica la standardele la care le-ai dat tu?

 3. Aia cu 6 materii sunt, cred, cei fraieriti de niste minti imbecile din guvernele care s-au succedat care au crezut ca un bacalaureat dur va creste nivelul de pregatire. O tzeapa mai mare nu exista pentru ca asa s-a stricat calitativ totul si s-a diluat concentrarea.
  De standarde nu pot vorbi ca nu stiu cum e acum. La anul imi voi face o impresie ca fiu-miu termina clasa a patra si, daca totul merge bine, o sa dam teste din doi in doi ani 🙁 Vaz io atunci.

 4. Am fost ultima generatie care a dat treapta a doua si prima (sau a doua – nu mai tin minte) care a dat bacu’ si la oral si la scris (eu am prins 5 materii).
  Bacalaureatul nu era examenul cel mai greu (da’ nici usor nu era). Ala de admitere la facultate era! Si toata lumea tragea tare ca sa intre la facultate, nu era ca acum cand oricine poate sa faca una 😉
  Oricum, eu ma bucur ca am dat examenele in anii 90 (chiar daca am invatat de m-a luat naiba). Ce se intampla acu’ e o mare brambureala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.