Sunt scarbit… pe BUNE!

Sa luam o mana de oameni si sa le dam blog. Acea mana de oameni o vom numi “Blogosfera”. Din nume nu reiese decat ca este vorba despre un grup de posesori de blog, care scriu pe blog, reprezinta oarecum opinia si oglindeste in proportie de x% ce crede romanul, ce vede, ce vrea.

Recent Alin a inceput o campanie. Ma asteptam la reactii pozitive din partzosfera. Nu a fost sa fie asa. Aia “mari” (a-listeri cum le zice Zoso, sau aia cu trafic mare cum le zicem noi gandacii cu 100 vizitatori pe zi) nu numai ca nu au zis nimic pozitiv, ba s-au gadit sa arunce cu cacat in “initiator”: “o face pentru trafic”, “vrea sa iasa in evidenta”, “si ce dracu rezolva cu asta”, “nu o sa iasa nimic”. Ba fratilor! Deschideti bine ochii! Nu s-a cerut luna de pe cer, nu s-au cerut bani! Omul a avut un punct de vedere pe care l-a sustinut. Eu sunt o fire sceptica, nu stiu daca o sa fim bagati in seama (de fapt, sa va spun sincer m-i se RUPE daca ne baga in seama aia mari) dar o sa fie o actiune pe care o sa o observe lumea si o sa le dea de gandit. Totul este in atitudinea individului fata de o problema anume! “We come united” imi trece acum prin minte, mai aud si proverbul “unde-s multi puterea creste”.

Romanule ai obloanele trase? Se intampla la fel ca atunci cand s-au anuntat nush ce taxe la inmatriculare si toti fulgerau in stanga si in dreapta ca nu le convine. Sunt ferm convins ca daca “incoruptibilii” vedeau ca le iese lumea pe strazi si isi spune parerea se gandeau de doua ori inainte sa ia o decizie pentru ei. Situatia actuala cu “Flash MOB-ul” de care sunt dezgustat era in mare parte menita sa uneasca blogosfera. Era vorba primul lucru notabil facut de “blogosfera” in afara stirilor stupide de la TV “blog-ul de la hobby la afacere”, era un gest de solidaritate, un fel de a ne exprima nemultumirea fata de atitudinea autoritatilor cu privire la moartea lui Teo Peter. Puteam sa luam atitudine si fata de alte subiecte dar mai bine las-o la punctul mort. Cu o mana scriem pe blog ca suntem nemultumiti, cu cealalta stam cu palma-n cur si mai mergem din cand in cand la RoBlogFest sa bem o bere moka de la Adobe. Eu SUSTIN initiativa lui Alin si o sa fug 15 minute la Universitate in timpul job-ului sa fac cateva fotografii sau sa stau statuie!

Urmatoarea victima poti fi chiar tu! Ti-ar placea sa ne doara in cur de tine?

Sharing is caring

7 comments

 1. Da iLL, ahaaaa … si-acum, dupa ce toti A-Listerii au terminat de citit postul tau, umili, dezgustati de ei insisi, plangand … scot dreapta din pantaloni si se apuca febril de treaba!!! De scris. Ce naiba ma?! De ce dreq te enervezi? Ca n-au scris … niste bloggeri? Au scris ceilalti. Si-o sa mai scrie. Si-o sa fie lume, asa cum se roaga ei sa nu fie. Si-o sa ne atingem scopul. Mesajul unui popor umil, de totala dezaprobare a sentintei in cazul lui Teo Peter, si acela care spune ca romanii nu-s INCA total dezbinati, o sa fie vazute de americani, si de restul lumii. Pariu?! Touche deci! Lasa-i pe ei sa scrie ce vor. Nu le poti impune ce (liberul arbitru)! Cand o sa vina insa, in genunchi, sa-si ceara iertare … atunci o sa bagi tu dreapta in pantaloni …

  alinfarcas.ro’s last blog post..FLASH MOB “TEO PETER” ŞI ÎNC-O SUMMIT-OASĂ

 2. Eu chiar nu intaleg ce se intampla in Romania! Oameni buni … o murit lumea sa scape de comunism s-au adunat, au protestat, s-au luptat. Acuma am impresia ca in Romania se poate permite orice! Va fi multi care comenteaza dar nimeni nu se va uni sa faca ceva. Toti doar se agita da nimeni nu face nimica.
  Pe mine nu ma afecteaza, ca sunt deja plecat de 21 ani din Romania, dar ma enerveaza cand mai citesc ce metode noi au mai gasit sa fure cetateni sau sa strice tara. Indiferent de cat timp sunt plecat, eu tot Roman am sa raman. Mi scarba cand vad cum pupa Americani in cur si cum tot gasesc mai multe metode de isi bate joc de cetateni.
  Si cand nici macar o mica adunare nu se poate face pentru Teo Peter, si se raspunde cu “vrea sa iasa in evidenta” … nu mai am ce zice, am deja spume la gura de nervi. Incredibil!

  Cristian Livadaru’s last blog post..Press Briefing by National Security Advisor Stephen Hadley on the President’s Trip to the NATO Summit

 3. Critstian ai inteles ce vreau sa zic! 🙂 Romanul si-a schimbat mentalitatea, pune palma-n cur si fluiera a paguba. Un Pacala veritabil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.