Fără venit dar platesti contribuţia la sănătate!

Pentru ca sanatatea a fost intotdeauna pusa pe ultimul loc, acum au inventat ceva nou:

Persoanele fără venit trebuie să plătească lunar contribuţia la sănătate în valoare de 37 de lei, adică 5,5% din salariul minim pe economie, dacă nu au fost înregistrate la primărie ca beneficiare ale unor ajutoare sociale.

Intrebarea mea este: O persoana fara venit din ce plateste contributia de sanatate? Ei spun in stire ca persoanele fara venit pot depune o cerere la primarie pentru a putea beneficia de ajutor social, in acest caz primaria va plati contributia de sanatate iar daca nu pot face dovada ajutorului social vor trebui sa iasa la produs si sa plateasca.

Inca ceva care este ca nuca in perete, pentru ca la noi in tara se poate: daca cineva nu poate face dovada ca nu a fost angajat in ultimii 5 ani si nu a beneficiat de ajutor social va trebui sa plateasca contributia pe ultimele 6 luni.

Mi-nu-nat!

Sharing is caring

3 comments

  1. de ce nu vezi situatia invers? platesti ca idiotul luna de luna birurile catre cass si constati ca esti tratat( cind ai nevoie ,odata la 5 ani) la fel ca si satrele de tigani care nu au dat un leu la sanatate in viata lor!! pe principiul tau si eu vreau in limuzina ,ce daca nu am bani!

  2. Eu sunt din cei care platesc sanatatea de f multa vreme si mai dau si o gramada de bani. Mi-e frica sa ajung la mana asigurarilor de sanatate…
    Oricum, nu inteleg de unde poate sa plateasca cineva fara venituri…

  3. Bun, hai sa luam taurul de coarne si sa recunoastem ca, daca nu ai venit si nici statul nu te ajuta, nu prea poti trai. Deci, cumva tot faci rost de bani. faptul ca nu recunosti sumele castigate, nu inseamna ca nu ai banii in cauza. Mi-e greu sa cred ca toata populatia “neremunerata” si care nu intra la “ajutoare”, traieste din mila parintilor. Nu stiu cum, dar nu prea pusca calculul asta. Daca esti chiar atat de sarac, primesti ajutor. Daca nu, inseamna ca faci bani intr-un fel. Si atunci mi se pare normal sa fii intrebat un pic de sanatate. Sau, poate ar fi mai corect ca, daca nu ai asigurare, sa nu ti se acorde NICIUN serviciu medical? NIMIC? Sa mori in mijlocul drumului? Pentru ca se va ajunge si la asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.