1. Piatra Alba (la intersectia dintre Drumul Taberei si Romancierilor)
Ai spune ca l-ai apucat pe Dumnezeu de picior cand te asezi la masa, cel putin daca stai in Drumul Taberei si carciuma e la 2 minute de mers in 4 labe, beat muci, pana acasa.
Servirea nu doar lasa de dorit ci ar putea sa fie un exemplu bun de “asa nu”! Nu a existat data cand sa nu fi mers acolo din comoditate si sa nu fi asteptat mult prea mult pentru meniuri, pentru comanda si pentru nota. O cola dureaza 45 de minute, clatitele cam o ora iar sa-ti faca nota mai adauga inca 30 de minute. As crede ca iti incearca rabdarea…
Weekend-ul asta am trecut pe langa carciuma asta si am vazut un grup de vreo 6 persoane certandu-se cu o tanti care probabil era sefa de sala sau ceva asemanator care cu un aer superior incerca sa-i momeasca cu un desert din partea casei, poate se mai intorc in ciuda serviciilor suspect de idioate, in ciuda faptului ca poti plati cu cardul doar cand le merge pos-ul si… fuck it, iar ma enervez ca imi aduc aminte cum carciuma asta isi trage atatea aere de fitze!
2. Colloseum (in pasajul Victoria)
Totul este bine pana cand dau cu mucii in fasole!
Am fost clienti fideli ai carciumii de mai sus, mancarea este ok, pizza este buna, mi-am invitat chiar si prietenii de ziua mea sa ciocnim un paharel si sa dam matzului de lucru…
Feriti-va de seful de sala! Dupa ce greseste suspect comanda (de 3 ori la rand) are tupeul sa tipe la clienti, se contrazice cu tine si te face sa te simti ca iti face un favor… dupa care ii spune patroana sa-si ceara scuze si incearca si el sa te impace cu un desert!
Nu a fost prima oara, greseli au facut si ceilalti care ne-au servit dar au fost greseli mai mici. Nu au specificat ca nu au sunca pentru salata bulgareasca si au adus o salata… nebulgareasca si fara sunca, s-au zgarcit de cateva ori la crutoane, au mai intarziat cu pizza ca aveau comenzi multe si asa mai departe – in general chestii peste care treci cu vederea si incerci sa nu iti strici ziua…
Intrebare:
De ce trebuie sa ne facem nervi cand ajungem prin carciumile romanesti? Valabil pentru toate carciumile unde ajungi in vacanta… chiar si la cele cu “traditie” care ne-ar reprezenta in fata turistilor straini (vezi rubrica “turismul romanesc suge sau este inexistent). Aici cel mai bun exemplu, cabana Balea – proiect finantat prin Sapard!
Pentru ca asa a invatat romanul sa trateze, asa se respecta el pe el. Surprinzator, dar o alta natie de romani, care muncesc in afara ca ospatari, barmani etc…stiu sa te respecte de la intrare si pana la iesire…dar ce este drept…nu in Romania….Asta e natia noastra…si deasta suntem vazuti ca mizeriile Europei..
LOL, tata a lucrat pana acum cateva luni la Piatra Alba, dar era pe parte de aprovizionare. 😀
lucrez intr-o carciuma de cartier din zona crangasi…..e oarecum ascunsa pe o stradutza, cu porti de lemn (lemnul predomina) iar sefu…..probabil daca ti-ar gresi cineva aici sefu ar fi in stare sa iti achite el toata nota :)) a fost campionatul, clientii au vrut televizoare el le-a adus plasme, s-au plictisit de muzica din anii 80 el a adus muzica noua, si tot asa. aici e valabila regula ‘clientul nostru, stapanul nostru’. mancarea de baza e super ok (zic de baza pentru ca in afara meniului aproape zilnic sunt si produse noi facute dupa cerintele clientului), preturile nu s-au skimbat de cand au deskis si st foarte ok…de denumire nu mai zic. restaurantul se numeste ‘plugaru’, si te asteapta ci pita barbateasca, saracului, afumata, bulz complicat, salata de cow si multe altele. merita! bere de la 3,5 la 6 lei cea mai scumpa, vin la carafa. e mai mult decat ok.