Imobiliare. Not good!

Cum nimic nu merge bine din prima, maine voi cobora iar la etajul 1. Renunt la creditul imobiliar si imi fac altul, pentru ca nu ies miile de euro la calcul. WTF! Ca de obicei idiotu nu s-a gandit la toate inainte sa faca cererea si acum trebuie sa o refaca, so… again.. wasted time. Weekend-ul asta am avut discutii cu Andreea ca ma razgandesc prea des. Well… cand e morcovu’ infipt o intorci pe toate partile! Ma gandesc la agentiile imobiliare ce bine o duc. La o casa de 100.000 E ei isi iau 6% din valoarea imobilului, 3% de la cumparator si 3% de la vanzator. Inca 2% (sau ceva asemanator) dai la notar pentru actele de vanzare-cumparare si fii sigur ca asta nu este tot! Mai vor fi si alte cheltuieli anexe pe care e bine sa le previi cu un tescalau de bani in buzunar.

Casuta

Eu imi caut un apartament de 2 camere. Unul confort 1 costa peste 100.000E deci va trebui sa ma multumesc cu unul confort 2. Nu ma doare ca voi avea 46mp locuibili in care ma voi desfasura, nu ma deranjeaza o bucatarie mica, nici macar ca poate voi avea apartamentul pe colt. Ma enerveaza teribil agentiile imobiliare care sunt direct vinovate de cresterea preturilor. Pe langa agentii se mai afla si bancile si cererea imensa de pe piata de imobiliare care au facut ca o garsoniera de 50000 sa coste 100000 si asa mai departe. Agentiile au mirosit momentul in care bancile au inceput sa acorde credite mult mai usor si au saltat si ei comisioanele rezultand o pretentie financiara mai mare din partea vanzatorului. Totul se inchide intr-un cerc vicios. Bucurestiul a ajuns o mega-metropola aglomerata in care calitatea vietii scade vazand cu ochii. Parcurile incep sa dispara facand loc complexelor de locuinte. Se scot bani frumosi din imobiliare daca esti in varful lantului trofic, adica daca esti “smecherul” care ia spaga si aproba desfiintarea unui parc. Partea neplacuta este ca romanu’ nu are sange in testicole sa iasa in strada sa isi apere parcurile si asa foarte putine la numarul imens de locuitori. Daca nu te grabesti s-ar putea sa fie mai bine.

Se aud vorbe ca peste 3 ani (aproximativ) piata imobiliara va cadea. Preturile apartamentelor din blocurile vechi din Bucuresti vor fi extraordinar de mici datorita dezvoltarii ofertei imobiliare. Pe sleau: se vor costrui atat de multe locuinte noi in afara bucurestiului incat nimeni nu va dori o cutie de chibrite in centru. Toata lumea va locui la periferie, va lua masina pana la job, va pleca cu masina de la job pentru o naveta de cateva zeci de km. Well suna ca un vis frumos dar nu prea vad ca o sa ne dezvoltam asa de armonios. Locuri de parcare nu, autostrazile sunt deja foarte aglomerate iar traficul in Bucuresti este un cosmar repetitiv. In 3 ani va fi si mai rau! Belive me!

As dori si parerea voastra asa ca va invit sa comentati. Credeti ca exista speranta unei schimbari in bine? In special o invitatie si pentru blogosfera ca ei de obicei au ceva de spus: Adrian Barbu, Alin Farcas, b0gdan.com, Blog de iarna, Dana Cristiana, Emma, Greger, hybrid4u, Innocente, LadyHawk, Marius Dumbraveanu, Mikutzu, Moraless, peculiarme, PiticStyle, Piticu, Tara Duveanu, Manafu , Ionut Popa, Orlando, Radu Ionescu, Zoso, Florin HiQ, Nihasa, Big Lazy SysAdmin, Bobby Voicu, Vivi, Visurat, Dragos Manac, Alex Brie, Cristi Roman, Gusti Roman, Buddha, Emi Gal, Costin, Victo Ciutacu, Aurel Dragut, Antonio Eram, Varabiescu, Lucian Mateescu, Vlad Stan, Fry , Sergiu Biris, Andrei Radu, Adrian Zanfir, Mihnea Boiangiu, Vladinho , Iulian Constantin, Catalin Tenita , Ionut Oprea, Madalin Matica, Vladimir Oane, Dorin Boerescu, Doru Panaitescu, Dragos Dehelean, Pyuric, Mihai Sturzu, Nihasa, Subiectiv, Emi Gal, Aurel Dragut, Vladinho, Catalin Tenita , Ionut Oprea, Madalin Matica, Horia.

Sharing is caring

33 comments

  1. Ok, domnu, am preluat…

    Pana atunci, te invit sa dai cu ochiu’ pe blogul “Balonul imobiliar” pe blogspot. Sunt doua articole care cred ca te-ar interesa, ca urmator cautator de apartament:

    http://balonul-imobiliar.blogspot.com/2007/08/gherila-shopping-cum-sa-cumperi-mai.html
    http://balonul-imobiliar.blogspot.com/2007/08/gherila-shopping-cum-sa-cumperi-mai_29.html

    E chiar misto, e scris de un agent imobiliar care spune mici secrete…

    Numai bine, si bafta la cautat!!!

  2. Sooooooooooryyyyyyyyyy, my bad la linkurile care-s de 2 ori… am incercat sa fiu foarte atent 😀

  3. Well again cu imobiliare am gasit un site faracomision.ro or smth like that. Evident ca nu mai functioneaza si anunturile sunt din august 2007. Sa-si fi bagat nasul agentiile?

  4. Stiu ca e reclama nesimtita ce fac eu aici, dar ce zici daca ai intra pe magazinuldecase.ro? E mai mult o solutie decat o reclama, apropo. Astept feedback-ul tau.

  5. Salut Radu. Nu este o reclama nesimtita, imi place situl 🙂
    Faptul ca vezi anunturi cu poze si mai multe detalii este un lucru bun. Pe departe unul din siturile OK de imobiliare. Multumesc de link.

  6. daca vei cauta bine vei gasi apartament cu 2 camere conf. 1 la 100.000, notatiatul pt cei 100.000 iti vor lua o taxa in jur de 90 mil pana in 100 mil lei vechi, trebuie sa cauti cu atentie, iti recomand credit pt locuinte de la volksb.
    totul depinde de zona in care doresti sa iti achizitionezi. cauta totusi bloc construit dupa 79 80. negociaza la sange cu proprietarii si cu imobiliara. cadastru si intabulare obligatorie si batuta in cui si mare atentie si nu glumesc ai grija cu cine bati palma ca mai sunt apartamente vandute si de 2 ori. mult succes.
    P.S. vezi ca e o “revista” care apare in general vinerea sau sambata e numai cu imobiliare costa 2 lei si e full de anunturi in care am vazut super preturi.

  7. si am uitat in 3 ani va fi mai rau da, pt ca apartamentele mai au de crescut ca valoare inca 15% asta in decursul anilor. insa ramane de vazut.

  8. Andra, cine spune ca pretul apartamentelor trebuie sa mai creasca? Cu x% sau cu y%? Si de ce va fi mai rau in 3 ani si nu in 10?
    Un asemenea fatalism nu face decat sa arunce in aer preturile. De ce? Toti se inghesuie sa cumpere acum, cererea deja imensa creste ingrijorator de mult, piata este dominata doar de vanzatori, cumparatorii sunt nevoiti sa se multumeasca si ei cu ce gasesc, nu cu ce le-ar placea. Si ca sa fie pus capac, creditele sunt in continuare incredibil de scumpe.
    Si as putea sa mai merg asa cateva zile, dar nu asta conteaza. Ideea e ca daca vrei cu adevarat sa ai casa ta, mai asteapta cativa ani, cel putin asta este recomandarea mea personala.

  9. De acord cu tine, in 3 ani sunt sceptic ca preturile la imobiliare vor scadea. Singura scadere pe care o vad posibila este revenirea la niste preturi de bun simt, oricum se vinde si se cumpara dupa un trend crescator.
    10q de comment-uri

  10. Radu tu stii ca exsta o lege care inca nu e pusa in vigoare in care e specificat clar ca la vanzarea unui apartament, teren, imobil de orice fel sa se perceapa TVA de 19%? presupun ca pe asta n`o stiai. nici eu pana acum, recent cand am inceput sa ma informez si am ramas surprinsa, neplacut bineinteles. normal ca nu este normal ca in bucuresti sa inchiriezi o garsoniera cu 350 euro cand in budapesta un apartament mobilat utilat cu 3 camere in care iti pun la dispozitie pana si ac cu ata costa 350 euro. dar aici vorbim de 2 lucruri diferite. ai idee ca la noi preturile sunt in continua crestere pt ca piata din ro. e cu 20% mai ieftina decat in vestul europei in ceea ce priveste imobilele. la noi inca mai vin vesticii sa achizitioneze terenuri pt a construi in nestire cate un ansamblu 2. tu stii cat costa un apartament cu 3 camere in Paris cu o suprafata utila de 80 mp?! 1 milion 200 euro. punct. cat costa la noi un apartament cu 3 camere in piata victoriei in blocurile noi cu suprafata utila de 80mp?! gasesti inca la 250 mii euro.
    si de ce au sarit iar preturile la inchirieri si vanzari in Bucuresti?! dar fara nici o suparare. s`a constatat ca cererea de garsoniere/apartamente a crescut cu peste 300% fata de anul 1995 pana in prezent, datorita numarului mare de persoane venite din provincie in Bucuresti. din cate stiu eu, in momentul in care cererea este cu mult peste oferta automat costurile/preturile pot creste considerabil. daca am face un sondaj si am urmari cati studenti aleg anual sa vina in Bucuresti pt a studia apoi a se stabili aici am putea vedea procentual cu cat ar creste cererea, oferta neputand acoperi. singura solutie posibila a fost extinderea bucurestiului. asta nu acopera cu nimic sau nu ajuta cu nimic la scaderea valorii pe piata a unui imobil din contra cu cat e situat mai aproape de puncte importante ale orasului cresc preturile. e trist pt ca un haos ca asta numai la noi e posibil.
    iLL dupa parerea mea umila stii ce as face in locul tau. m`ash interesa la targurile de case sau firme ce construiesc cate un bloc, 2, din cele noi, sa caut un apartament cu 2 camere, in bloc acum construit, verificat totusi siguranta pe care o confera, si iti spun ca un apartament de 2 camere in blocurile astea automat il vei gasi la pret decent fata de blocurile vechi. una din zone ar fi Mihai Bravu spre berceni cand mergi, in zona targului Vitan se construieste acum ceva de genul, iti dau link asta sa iti faci o idee. numai ca trebuie sa fii sigur ca e gata, sa nu cumperi nimic cat inca e in stadiu de proiect sau in decurs de finisare. http://www.rezidential.net/ orientativ. in caz de ceva va mai agresez cu un post 😀
    sper sa iti gasesti casuta de vis 😀

  11. uite ca idee intre un apartament ca urmatorul si unul in bloc din 1900 toamna:

    Locatie: Proiectul este amplasat pe Splaiul Unirii – Vitan Barzesti , la 4 km de RIN GRAND HOTEL .
    Suprafata totala: 45.000 mp
    Nr imobile: 12 blocuri
    Numar apartamente: 1680

    Preturi:

    – garsoniera (41.48 mp – 46.17 mp) 49.700 – 55.800 euro pret final

    – apartament 2 cam ( 73.45 mp – 81.60 mp ) 85.000 – 97.900 euro pret final

    – apartament 3 cam (111.16 mp) 116.000 euro pret final

    la care mai adaugi si tu un tva 😛

    si am uitat sa mentionez un lucru. nu cred ca or sa scada prea curand preturile la apartamente atata timp ca se cumpara si se vinde in disperare la preturile astea. acum sincer cine e sinucigas sa cumpere acum un apartament sa`l inchirieze sa plateasca de la 700 euro pana la 1200 euro pe luna rata timp de 25 – 30 de ani si pe urma sa`l vanda sub pretul de achizitionare?! asta in ideea in care acum se cumpara in disperare si majoritatea iau credite pt imobil. sau doar daca scade drastic piata imobiliara ca si bursa, peste noapte :)) ceea ce nu cred ca si bursa dupa ce cade brusc incepe si creste din nou incet si sigur. poate peste 20 de ani sa mai scada preturile apartamentelor ce depasesc minim 30 de ani de la data construirii. cel putin asa vad eu lumea prin ochii mei negri.

  12. Andra, de acord cu tot ce zici tu mai sus, mai putin cu cei 19%, care se aplica doar pentru persoanele juridice, uite detalii mai multe aici http://tinyurl.com/28erq6
    Insa din cele enumerate de tine mai sus nu se evidentiaza decat ca aceasta crestere este nu neaparat superficiala, dar generata de o miscare demografica si nu de o crestere economica. Daca in momentul de fata sunt multi cei care vin in Bucuresti, in urmatorii ani vom vedea un exod in sensul opus al unei paturi mai sarace, care nu isi permite sa supravietuiasca aici.
    Sau hai sa o luam altfel. Daca vei cumpara un apartament de 100.000 euro, la DAE actuala vei returna ~300.000. Daca in momentul in care vei termina creditul valoarea locuintei nu va depasi aceasta suma, ai pierdut bani. Creditele sunt inca foarte scumpe, pentru ca dobanda reala ce include si comisioanele ascunse este pe undeva pe la 11%. Pe masura ce piata se va agita mai mult (adica oferta va fi mai bogata), concurenta intre banci va creste si vor oferi conditii de finantare mai avantajoase. Ca sa nu mai zic ca nu exista un istoric financiar si toti luam credite cu aceeasi dobanda, ceea ce este aberant de la un punct incolo.
    Concluzia acestei discutii kilometrice este chiar in titlul postului. Vom vorbi aici pana maine dimineata altfel.
    Singura solutie pentru a evita discutiile si ingrijorarile legate de imobiliare este sa castigam mai mult, ceea ce depinde doar de noi. Deci nu ar trebui sa fie foarte greu.

  13. Draga iLL, eu iti recomand calduros sa-ti cumperi un teren. Fara casa. Preturile terenurilor vor creste enorm si-ti vei lua 3 apartamente in vreo 2 ani. Intr-unul vei locui tu, iar pe celelalte le vei inchiria si imi vei da mie banii pentru pontul vandut.:) Evident, ultima parte e optionala… in proportie de 50%.
    Romanii nu vor parcuri, ci termopane. Isi pune romanul un ficus pe noua lui terasa din noul complex rezidential si gata parcul.
    De ce nu eviti agentiile imobiliare? Te scapa de niste comisioane. Cu sau fara agentie tot te rogi sa nu cumperi un apartament care-a mai fost vandut de 10 ori.
    Mai am o propunere de afacere pentru tine. Fa-ti un credit de nevoi personale si cumpara-ti un excavator. Il inchiriezi si scoti 30 de milioane pe luna. In 10 luni ai avansul pentru o locuinta noua. In cativa ani iti construiesti propriul complex rezidential in locul Parcului Carol daca vrei. Oricum, partea cu masinaria nu e gluma. Poate ne aliem si ne facem o firma de inchiriat excavatoare.
    Na ca am deviat de la subiect. Dar totul se rezuma la bani.

  14. Mai eu nu inteleg de ce mai toti oamenii propun marile “proiecte rezidentiale” ca fiind ultima salvare?
    Sa o luam cu inceputu sunt arhitect, lucrez intr-un birou de arhitectura si mi-au trecut o gramada de planuri prin fata ochilor ca le visez deja. Proiectele rezidentiale, mi-e si rusine sa le zic asa, iau ochii viitorilor clienti cu randari frumoase cu tot felul de planuri frumos colorate si “mobilate”. V-ati uitat vreodata pe vre-un plan de amplasament? sa vedeti ce frumos o sa stati pe buda si o sa va salutati cu vecinul de vis-a-vis, normele de proiectare sunt niste vise frumoase invatate in facultate. Proiectele astea sunt facute pentru bani, cu spagi grele la primarii sa inchida ochii si sa nu vada ca fereastra ta de la dormitor e la 2 metri de cea a vecinului din blocul de vis-a-vis, sa nu vada ca intri din holul blocului in sufragerie si ca tre sa travesezi tot apartamentul ca sa ajungi la bucatarie, sa nu se vada ca in loc de cei 90 de cm necesari unui om normal sa stea pe buda fara sa se frece cu umerii de pereti s-au redus la 60 de cm adica dimensiunea umerilor, sa nu se vada ca te speli pe maini si poti sta linistit cu fundul pe cada ca e spatiul atat de mic. Nu e normal ca intr-un apartament de bloc sa nu ai loc de pat in dormitor d-apai de dulap, dar in schimb sa ai loc sa te plimbi cu bicicleta nestingherit in sufragerie ca deh te cam fura la ochi un living de 30 de mp nu-i asa?
    Sa vorbim de toate neregulile si toate spagile si toate vorbele “lasa ba ca merge si asa”, lasa ba ca nu urla ala ca are baia 2 metri patrati, nu urla ala ca n-are loc sa-si puna un dulap in casa, sau ca-l aude pe vecin sau si mai rau il vede in momentul in care a cazut ala si s-a daramat peretele de gips carton dintre apartamentele voastre, lasa ba ca merge structura asta si fara un stalp, sau ce mai conteaza ca in mod legal nu as primii autorizatie ca n-am ochiul scarii de 18 cm cat sa treaca furtunu de la pompieri, ce conteaza ca circuitul de electrice nu se pupa atata timp cat dau spaga pot sa fac “ce vrea muschii mei”. Structura de rezistenta este prost facuta ca au dat spaga ca sa nu se uite verificatorul, finisaju de pe fatada rezista 2 ani si faci igrasie in casa ca gigel n-a vrut sa puna termoizolatie pe toata fatada ca e scumpa si a pus numa pe beton.
    Iti fura ochii cu termopanele puse numa ca tu nu stii ca termopanele alea fac punte termica si ca intr-un an ti s-a mancat pervazu si te intrebi de unde dracu, nu stii ca termopanele se schimba o data la 5 ani (daca esti norocos si au resistat atata), ca deh garniturile din termopan sunt din cauciuc si se mananca.
    Toate astea sunt chestii pe care le vad zi de zi, la unele chiar am lucrat si mi-e rusine sa zic ca am facul blocul “x” sau casa “Y” stiind ca aia o sa cada la primul cutremur.
    Noi vrem sa scapam de cutiile de chibrituri si ne ducem in cutiile “imense” (ca suna bine ca ai apartament nou de 80 de mp da n-ai ce face cu ei ca-i atat de prost apartamentul) din noile blocuri “rezidentiale” macar cutiile alea de chibrituri respectau un minim de confort care exista pe atunci.
    Nu se merita sa astepti x ani pana se face ansamblul “Y” sperand ca nu va da faliment inainte de terminarea constructiei, nu se merita pentru ca traim in Romania unde orice gigel cu bani poate sa faca un ansamblu de locuinte prost gandit stiind ca viitorul client o sa fie atat de disperat incat o sa cumpere pana si un rahat daca e imbracat frumos in poleiala.

  15. din pacate stiu exact ce spune Lex, sunt de acord cu el insa i`am si spus doar daca urmareste proiectul bine, doar asa, altfel nu e indicat.
    Radu daca nu stitai au de gand sa aplice tva`ul si pt persoanele fizice pt ca sunt f f multi care construiesc pe persoana fizica ansamblu cat caruta si pe urma`l vand fara sa plateasca taxele pe care le`ar fi platit pe firma. tocmai aici era buba si asta am aflat`o de la 2 notari. altfel nu deschideam subiectul.
    iar cu pierderea de bani e alta treaba. in cazul meu am cumparat apartament cu 3 cam in 2002 cu 13.000 dolari banca mi`a dat 11.400, credit pe 10 ani, am de achitat pana in dec. 2012 cand trebuie sa returnez 17.800 ceva de genul. in timp pretul apartamentului a crescut de 7 ori chiar. in cazul meu nu sunt bani pierduti. insa in cazul tipului care a cumparat recent garsoniera cu 86.000 euro, a luat credit de 65.000 euro pe 30 de ani si plateste rata in jur de 750 euro pe luna. in momentul in care va termina de achitat creditul da`ti seama care va fi valoarea garsonierei. el inchiriaza cu 350 euro, plateste diferenta de 400. 400 euro pe 30 de ani…cam unde duce?!
    intrebare de baraj: ce iti convine a. sa platesti chirie pana la adanci batraneti si sa te muti din loc in loc dupa bunul plac al unui proprietar sau b. platesti rata aproape cat chiria pe un termen de… stiind ca va ramane bunul tau, bun ce poate fi vandut si cu si fara ipoteca. de scazut preturi la imobile cat ce curand n`o sa prea vedem asta mai mult ca sigur.
    singura solutie este exact cum s`a mai spus sa caut sa ai un salariu cat mai bun.

  16. ai incercat sau macar ti-ai pus in gand vreodata sa apelezi si la ajutor din partea statului pentru tineri? eu una nu, de bine de rau stau intr-un ap cu 3 camere in centrul orasului, care era in vara de vanzare, complet mobilat si utilat, mare si frumos… 50.000 de euro. stiu ca nu se compara cu bucurestiul, tocmai d-aia m-am hotarat sa nu plec din minusculul oras. o casa pe pamant e in proiectie la noi, avem teren mult si daca il vindem reusim sa ne facem 4 case, deci nu ma plang…
    eu cred totusi ca romanii au un spirit al proprietatii. cati oameni, nu neaparat romani ai gasit peste hotare care sa aiba o casa a lor? le e mai lejer sa stea in chirie, ani de-a randul…. desi daca stai sa faci un calcul pe care sunt sigura ca l-ai facut, cat dai la chirie iti permiti sa platesti ratele la apartamentul tau propriu si personal. la fel ca in orice zona de altfel. aici imi pare, poate e impresie gresita ca daca stai in chirie e o rusine dar parca tot e mai bine decat sa stai cu parintii sau socrii and stuff… eu iti doresc multa bafta in continuare, sa ma chemi in vizita sa vin cu o prajitura … sau cadou de casa noua :))

  17. exista asa ceva? credeam ca statul se ocupa numai cu colectarea taxelor si spagilor… da-mi mai multe detalii 😀 ca devine interesant…
    Te chem cu prajituri… sampania o aduc eu 😀

  18. PS: azi am facut schimbarea creditului in nevoi personale (evident cu impoteca). maine il trimit spre aprobare…

  19. cred ca am uitat sa specific ca pt tinerii casatoriti… 😀 e vb de niste credite de 7.700 de euro parca maxim. poti sa cauti pe google, credit tineri sau ceva de genul, nu mai stiu ce am cautat acum ceva vreme

  20. Eu nu mai vreau apartament. Vreau ce ti-am trimis pe mail. Mult mai practic si mai luxos. Oare cat o costa? nush dar face toti banii.

  21. Una la mana…nu inteleg disperarea cu care iti doresti o casa. Inteleg nevoia. Nu inteleg disperarea. Sa facem o paralela cu … sexul [un subiect comun tuturor]. Exist eu si o multime pe langa mine[neglijati egocentrismul :D]. Exista sau nu un echilibru intre sexe [scuze la gay :D]. Prietena pe care mi-o permit intr-un acest moment este o stresata care imi face viata grea si nici de departe nu e frumoasa. Daca e s-o luam dupa rationamentul cu care incepi postarea, ar trebui sa ma combin cu ea si sa imi phut zilele aiurea si tot timpu sa spun “ce bou sunt ca’s cu ea”, dar sa ma multumesc ca nu sunt “abstinent”[stau cu parintii] sau “labagiu”[stau cu chirie]. Schimband rationamentul [ceea ce incerci si tu dupa enumerarea problemelor] prefer sa stau un pic pe bara [cat ma tin “ouale”]… si sa ma combin atunci cand investitia “sentimentala” merita. Sfatul de final: cumpara lucruri absolut necesare[chestii cu care iti faci treaba] si lucruri care isi cresc valoare[ex: o pritena tanara- sau un teren].

  22. sau o masina cu care sa ajungi mai repede la cele 40 de joburi pe care le vei lua ca sa muncesti mai mult sa ai bani si sa stai sa dormi in casa ta dupa vreo alti 30 de ani

  23. U failed. Sit down.
    Nu este disperare, este frustrare vis a vis de preturile care urca galopant. Eu din comentariul tau ce sa inteleg? N-ai mai facut sex de ceva vreme? Acum lasand glumele de-o parte. Este o situatie mai speciala iar pentru confortul vietii mele vreau sa imi iau o casa. Nu este urgent, dar este o necesitate.

  24. Piticu u failed too. Asta este situatia.
    Gandeste-te care o sa fie situatia cand nevasta iti ramane “pregnanta”. O sa stai cu chirie in o garsoniera? O sa cresti copilul in o garsoniera? Rata la o casa (in situatia mea) este mai putin de jumatate din salariu, deci matematic vorbind nu imi trebuie nici masina, nici 40 de joburi. See?

  25. Atunci e simplu.
    Asa cum bagi bani in calculatorul cu care faci bani, asa cum bagi bani in masina cu care te deplasezi intre cele “40 de joburi”, asa va trebui sa te potolesti din “masturbare”[chirie] si sa treci la fapte. Ia-ti o casa numai a ta.

    Sper ca s-a inteles paralelismul. Abstinenta= a sta cu parinti cand ceva mai bun nu iti permiti. Masturbare= atunvi cand te visezi cu altcineva[alta casa] care nu e a ta.

  26. Acum abstinenta…
    S-a inteles paralelismul dar vad ca [masturbare] este si chirie si visat la alta casa 🙂
    Creditu e pe teava. Mai trebuie doar primul pas. So am i dreaming? PLM! Fuck the system!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.