Titlul este prea bland pentru ce pareri am acum despre unele carciumi pe care le promovam. Gaseam un loc, o carciuma (cititi va rog pub, restaurant, bar). Servirea impecabila, mancarea sublima, preturile OK. Tic – Tac, Tic – Tac trece timpul si de fiecare data apare un nod in papura…
Sa vorbim concret:
Berbecu (Str. Ion Luca Caragiale nr.30) – Din cate am auzit de la prieteni s-ar fi schimbat patronatu’, angajatu’ si bucataru’. Pentru ce mergeam la Berbecul? Ciorba de fasole. Printre cele mai bune ciorbe de fasole pe care le puteati gasi prin oras. Avea afumatura, avea GUST, avea tot ce ii trebuia unei ciorbe. Pretul era OK, se servea IMEDIAT. Cred ca nu eram singurii care mergeam acolo sa mancam o ciorba buna. De cateva luni bune ciorba de fasole a inceput sa se metamorfozeze. La fel si preturile, chelnerii, ospatarii, gustul celorlalte mancaruri si asa mai departe. Am zis ca o fi o chestie trecatoare si am revenit de doua ori ca sa plecam cu un gust amar in suflet. Dragilor, mai nou Berbecul O SUGE! La propriu sau la figurat? Vizitati si voi. Comanda se ia mai greu ca oamenii au alte treburi dar in schimb nota vine repede.
Fabaria (strada Austrului nr. 14)- M-au vrajit la inceput cu salata de pui, pui gorgonzola, pui pepperoni, pizza. Era unul din locurile in care mancarea era foarte buna. Servirea era prompta si in general meritau nota… 10. Aveau niste ceaiuri misto care au disparut, aveau o bautura cu zeama de menta (am uitat cum se numea) care imi placea mie, aveau de toate. Preturile erau la “promotie”, atmosfera era super OK. Ce s-a schimbat? Atitudinea fata de client este total opusa fata de ce-am gasit cand am mers prima oara acolo. Parca este cu totul alt loc! Comanda se ia in 2 milioane de ani (45-60 minute), mancarea vine dupa un deceniu, nota vine dupa 2 decenii. Totul este slow motion, in plus cei care te servesc au impresia ca iti fac un favor. Daca aveti timp de pierdut… sunteti invitati! (mancarea e inca buna, servirea e ca p*la)
Atat pentru moment…
evitati excesul de sare , zahar si grasimi :))
marian’s last blog post..65 de milioane de euro din afaceri cu neveste
mariane! aici ce sa eviti? aici eviti restaurantele de 2 bani!
“Bolnaviorule” m-am tot uitat la poza cu care ai ilustrat postul … si m-am tot uitat … si-s tare nelamurita: zi-mi si mie ce mancare e aia, ca mie imi seamana a … o treaba mai ghidusha asa 😉 Oare se poate comanda asa ceva in Fabaria? 😀
Ciupercutza’s last blog post..Flash mob Teo Peter
Mancarea aia e cartofi prajiti si carnati de bere… versiunea occidentala 🙂
In Fabaria nu au asa ceva pe meniu… dar… putem cere. In 20 de ani ne aduc ce am cerut, so e ca si cum ar fi pe meniu!
ince nu am ajuns la rest… carciumile astea .. nu prea am gasit in bucuresti un pub frumos ..eu am mancat de mutle ori la moxa 😀 la ase .. si acolo mancarea ok si de bani nu mai zic ..:) cu 7 lei : felul 1 felul 2 + salata si desert
a .. bine si gustos am mancat in sibiu .. si ieftin
bimus’s last blog post..Necomercial nu e un gen muzical !
Bimus unde ai mancat tu.. cred ca am mancat si eu. Spelunca aia parca se numeste “La Radu”, e ieftin ca braga dar… mie nu mi-a placut in mod deosebit.
nu nu nu … nu la radu .. aia e langa moxa :))
eu zic de cantina de la moxa – ase 😀
bimus’s last blog post..Necomercial nu e un gen muzical !
Atunci… nu am mancat acolo 🙂 eu am facut Politehnica… deci cantinele de la Leu erau preferatele mele 😀
🙂 eu nu sunt la ase .. dar am avut intrare ..
am auzit si eu de cantinele de la leu .. .. ce mai .. mancarea de cantina e buna
bimus’s last blog post..Necomercial nu e un gen muzical !