1 iulie 2010, data care o sa ne marcheze viata in Romania, de acum pana cand iesim din cacat (la pastele cailor).
Pesimismul fata de zile mai bune in Romania l-a generat perioada de 20 de ani in care s-au sedimentat si inca se mai sedimenteaza frustrari si conturi grase in buzunarele capeteniilor de trib, minciuni si dezamagiri. Acum nu ne ramane decat sa strangem din fese si cureaua!
O sa cautam vinovati, o sa aratam cu degetu dar tot o sa murim de foame. Toti am participat la asta prin simplul fapt ca nu am iesit sa-i cerem capul lui Motoc cand a dat cu mucii in fasole. De vina sunt cei care au aplicat legea, cei care au dat spagi, cei care au cheltuit banii publici si bugetele in interes personal, de vina sunt toate partidele si toti presedintii de dupa 89′! In defavorul unei economii solide s-au facut vile, s-au vandut fabrici si au pus borduri pe langa acele fantani arteziene, ceasuri si altele care nu isi aveau rostul. Stiu, sistemul suge dar o sa suga in continuare daca stam ca boii si ne uitam pe pereti!
Cati politicieni (sau rudele lor) au infundat parnaile cand au fost descoperiti cu furtisaguri? Cati? Banii au disparut magic, aproape toti si acum noi o sa ii punem la loc! Va amintiti de Monica Iacob Ridzi si de concertul din 2 mai 2009 platit integral de MediaPro? 125.000 s-au evaporat de la buget si pe numele lui Ridzi nu este deschis nici un dosar… Ne-au mintit ca ei au platit tot dar au uitat ca facturile erau doar pe MediaPro :)) Exemple mai sunt dar iar ma enervez si nu dorm bine la noapte!
Sa vedem ce vor face bancile/firmele in continuare ca sa atraga clienti! Reclame idioate ca “dansez pentru mine” nu vor mai avea efect pentru ca nu poti sa dansezi cu un morcov in cur… “Ia acum produsul x si primesti mancare timp de un an” EH? Ce zici?
Inca ceva: tot circul de pana acum este o foarte eficienta manipulare a pietei de consum “Romania”.
Masurile de austeritate:
– Cota TVA-24%.
– Modificarea cotelor de cheltuiala forfetara acordata la calculul venitului net anual din drepturi de proprietate intelectuala in sensul diminuarii acesteia de la 40% la 20%. In cazul veniturilor de aceasta natura provenind din crearea unor lucrari de arta monumentala de la 50% la 25%.
– Impozitarea cu 16% a tichetelor de masa, de vacanta si de cresa.
– Impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi la depozitele la vedere/conturi curente de catre persoane fizice rezidente cu cota de 16%.
– Impozitarea veniturilor sub forma dobanzilor bonificate la depozitele clientilor constituite in baza legislatiei privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ cu cota de 16%.
– Impozitarea veniturilor obtinute din dobanzi pentru depozite la termen, si/sau instrumente de economisire de catre persoane fizice rezidente cu cota de 16%, indiferent de data constituirii raportului juridic.
– Unificarea cotei de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise la 16%, indiferent de perioada de detinere a titlurilor si reportarea pierderii nete anuale in urmatorii 7 ani consecutivi si stabilirea si efectuarea de catre contribuabili, in cursul anului fiscal, a platilor anticipate la sfarsitul fiecarui trimestru, in contul impozitului anual datorat.
– Modificarea cotei de impunere anticipata a castigurilor din operatiuni de vanzare cumparare valuta la termen pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni de acest gen de la 1% la 16% pentru persoane fizice rezidente.
– Unificarea cotei de impunere pentru castigurile din jocuri de noroc la 25%.
– Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit. Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.